40e Nico Dekker Chrysantentoernooi (by PK1)

Ja, ja, het zit er weer op. 40 jaar chrysanten (nou ja, bijna, tenslotte hebben we in een grijs verleden de nodige andere sponsoren gehad, denken we daarbij aan Havelaar verpakkingen ((verpakkers voor Bakkers (((Mats))) Daf Noord Holland (((( Carol Schuttenhelm, waarvan de één zei dat je het uit moest spreken als Sjutenhelm. Moret Ernst en Young, zal wel iets met dividendbelasting te maken hebben gehad.... en ik zal er vast nog wel een paar vergeten zijn...haakje sluiten. Met 84 deelnemers zaten we mooi aan de maat. Wie waren er eigenlijk niet bij ? Dat waren allereerst mevr. Hak (Hak) en mevr. Stip (Stip) Zij hadden zich niet opgegeven. Ook mevr. Episjin en Jaap Amesz waren niet aanwezig, maar de reden voor hun afwezigheid is onbekend.

Alle gekheid op een stokje, het was weer een supertoernooi. Leuke deelnemers, ijzersterke arbiter die voor dit toernooi vroeg op moest voor de autorit vanuit het verre Deventer. Nog sterkere chrysanten enzowel bij de opening, als bij de prijsuitreiking welgemeende woorden uitgesproken door wethouder Jan v.d. Starre (Senioren Heerhugowaard) en Jan Dekker, namens Dekker Chrysanten. Met Piet Peelen hebben we een terechte toernooiwinnaar, kan niet anders met een score van 6,5 uit 7 en daarmee is hij toegevoegd aan het rijtje van spelers die het toernooi meer dan 1 keer hebben gewonnen. (In 2011 was Piet co-winnaar samen (of is dat dubbelop) met Friso Nijboer.

Mooie prestaties verder van een paar Heerhugowaarders, Dennis Keetman met een ratingprijs in de hoofdgroep (o.a. met een winst op Danny de Ruiter) Zus Maaike niet te vergeten, toch ook een klein beetje (nog) een Heerhugowaardse. In de 8kampen waren er ere plaatsen voor Johan Wester (groep 1) Tom Roelofszen (groep 2) Piet C. Konijn (groep 5) Henk de Waal (groep 6) en Rens Rensen en Roy Rietbergen (groep 7)

Na afloop nog even napilzen aan de bar, bar gezellig (zo noem ik mijn binnenkort te openen café) en toen de gang naar Janos alwaar de ouzo's smaakten en het eten ook. (Sterke zin !!) Toen iedereen huiswaarts ging, ben ik nog even voor een afzakkertje naar de Swan gegaan. Ik keek mijn ogen uit. De zaal, die 's middags nog ruim 60 schakers bevatte was nu omgetoverd tot dartzaal. Zo'n mannetje of 60 stonden er nu pijl te smijten. Roy Rietbergen had de schaakstukken verwisseld voor de puntige speren en probeerde zo zijn succes van de middag te evenaren. De aandelen Rietbergen zijn weer gestegen !!

Nog een woord van dank aan iedereen die mee gewerkt heeft deze dag weer tot een succes te maken, met name de mensen van het vroege uur, die in no-time de borden en stukken in de beginstand hadden gezet. Ik denk dat we nog nooit zo snel zijn geweest. Dank !!

was getekend, wat zullen we eens doen ? Oké Pietjebel