Heerhugowaard 1 en N1, 9 - de Vijand 5 (niet slecht)

Met enige spanning werd de 1e ronde van de bondscompetitie tegemoet gezien. Wat zou de nieuwe opzet brengen ? Heerhugowaard N1 ( waar staat dat precies voor, N1 ?) mocht het spits afbijten. Thuis tegen Schaakgroep Koedijk, onder het spiedend oog van Hans de Jong.
Het werd een redelijk vlekkeloze overwinning voor de thuisploeg, waarbij Edwin Vermeulen de score opende aan bord 8. De partij kunt U later in de week na spelen op de site. Via overwinningen van Mats Bakker en Piet M. Konijn, remises van Karel Keesman en Kasper v.d. Meulen, winst van Johan Wester en verlies van Maarten de Haas werd de einduitslag bepaald op 6-2. Dat is gezien de rating verhouding 1784 tegen 1671 volgens de verwachtingen.

Wedstrijd 2 was op zaterdag 6 oktober. Het eerste team moest uit naar Opening ’64. Het vreemde deed zich nu voor dat van N1 bij Heerhugowaard Dennis en Kasper weer van de partij waren, dat Mats als invaller er ook weer bij was evenals Jan Barteling, maar nu strijdend aan onze zijde (in de vorige wedstrijd remise op bord 5 tegen Kasper, nu op bord 7 tegen Edwin Flierman) en dat aan Opening zijde we Danny Stoop ontwaren, die ook al aanwezig was in de wedstrijd tegen Schaakgroep Koedijk. Ja, de veel schakers kunnen nu hun hart ophalen. Wel hier werd de eindscore 5-3 in het voordeel van de thuisclub.

Behalve Opening ’64 zien we in deze klasse Aartswoud 2, Bergen 2, Caissa-Eenhoorn 3, Magnus Anna Paulowna Combinatie 2 en, nu komt het, Almere 4 en Caissa 5 !! Voor de goede verstaander dit is de club (één van de grootste van Nederland) uit Amsterdam. Onze eigen Paul Schipper is daar nog steeds lid, maar hij heeft de laatste jaren extern gespeeld voor ENPS.

Ik vraag me af of deze competitievorm in de toekomst voor verrassingen kan zorgen. Stel ik heb me opgegeven voor Opening ’64 1, en deze moet (weer eens) tegen Heerhugowaard spelen. Bij Heerhugowaard wordt ik benaderd als invaller. Ik stem toe en speel mee op bord 5...... tegen mezelf !! Het wordt remise en krijg van beide kanten de complimenten voor mijn fraaie partij.

was getekend; Pietjebel