Op een doordeweekse avond en later

Komt Piet van Veelen naar me toe.
“Bij hoeveel zetten moet je doorspelen, als je met een verkeerde beginstand bent begonnen ?” “Nou ik denk, zei ik, een zet of drie, vier”. “Hoezo ?”
“Wel bij Gerard Groenveld en Maarten de Haas staat het witte paard op a1 en de toren op b1”.
Ik kijken. Inderdaad, even de zetten controleren, want bij Gerard weet je het maar nooit. Ik ontwaar; Pb-d2, Pd-b3, Tb1 en Pa1, dus alles is op legale wijze tot stand gekomen. Gevraagd aan Gerard hoe dat kon antwoordde hij: “Ach ik wou ook wel eens een Paard van Ree op het bord zetten”.

Glimlach moment nummer 2. Jessica heeft toch maar Koningsgambiet in haar witte partij tegen Degoschalm/Revanche. (Dus geen Damesgebied) Ergens in het middenspel heeft ze kunnen ruilen op f6 en de Degoschalmer heeft een dubbelpion opgelopen op de f-lijn en dus een open koningsstelling. Hij is zo met zijn verzwakte koningsstelling bezig, dat hij na Dd2 van wit alleen oog heeft voor zijn aangevallen pion op h6, die hij dekt met Kh7. Waarna Jessica met een glimlach mompelend: “Die snoepjes lust ik wel” zijn ongedekte Dame op b4 er af slaat.
Het bleek de enige overwinning te blijven die avond voor het Waardse zestal. Ronald sprokkelde nog een halfje en dus bleef de teller steken op 1 ½ bordpunt. “Maar ik heb toch een leuke partij gespeeld”, sprak kopman Bert van Brenk na afloop, die in een boeiende pot tenslotte de koning moest omleggen tegen Rob van Gageldonk.

Aartswoud N2 - Heerhugowaard N1

Hoofdstuk 1. We wachten tot iedereen er is.
Hoofdstuk 2. Iedereen is er.
Hoofdstuk 3. Hullie gaan in de ene auto en zullie in de andere.
Hoofdstuk 4. Verstappen en Co doen een wedstrijdje, wie er het eerste is.
Het wordt een ex aequo.
Hoofdstuk 5. Het is verdacht stil bij Aartswoud. Er blijken wat teams van hun de hort op te zijn. We schudden handen van de bekenden. Peter Couwenhoven heet ons welkom en de klokken kunnen worden aangezet.
Hoofdstuk 6. De koffie komt door en de eerste zetten.
Hoofdstuk 7. Nog een bakkie en de spanning stijgt.
Hoofdstuk 8. Rob noteert het eerste winstpunt. Tegenstander Lukas Boots spreekt over een blundertje, Rob over een blunder.
Hoofdstuk 9. De voorsprong loopt op naar 0-2 dankzij de man in vorm en korte broek.
Hoofdstuk 10. Omdat ook Sandra, Piet en Mats er goed voor staan, wordt er in een (kleine) overwinning geloofd.
Hoofdstuk 11. Waarin de wedstrijd kantelt en er een paar stevige tijdnoodduels naderen.
Hoofdstuk 12. We uiteindelijk blijven steken op een 4-4 gelijkspel, maar toch tevreden naar huis terug keren, alhoewel Mats daar anders over denkt.

was getekend pietjebel