Leffe verdubbelt zijn omzet

Het jaarlijkse toernooi in Leuven, dit jaar om welke reden dan ook gehouden op 1 t/m 4 november, kende een valse start. Donderdag om 1 uur werd het toernooi geopend en de paring opgehangen. Iedereen ging zitten op zijn juiste plek (Jos Vlaar op bord 1 tegen Ralf Akeson) vervolgens bleek dat de meisjes vandenPutte (Maud en Bente) nog niet waren ingedeeld. Iedereen weer van zijn plek. Nieuwe, 2e indeling. Die hing nog niet of die werd ook weer van de wand gerukt. Er waren weer een paar laatkomers. Maar de 3e maal was wel raak !! Hetgeen mij de volgende uitspraak ontlokte tegen een Engelsman; First you have the pairing, then you have the second pairing and finaly you have the re-pairing.

Wie waren er in Leuven ? Wel het vaste koppel, alleen hadden we Kevin Tan ingeruild voor Bert van Brenk, dit tot grote droefenis van Mats, die nu zijn stapmaatje moest missen !!

's Anderen daags was het Allerzielen en dat wordt in België nog weer aangegrepen voor een dag niet werken. (Dat zouden ze in Nederland ook wat vaker moeten doen.)Ook hier vond ik weer een mooie uitspraak op. 'Alle winkels zijn gesloten. De Diestsestraat ligt er verlaten bij. Geen kind, geen kraai, geen geld. Er is ook altijd wat in België, is het niet de 2e, dan is het wel de 11e'. (Het toernooi volgend jaar is in ieder geval weer rond de 11e gesitueerd. Kunnen jullie rekening mee houden.....als je mee wilt)

Na de openingsronden (1 en 2) was het natuurlijk de vraag, wat gaan we doen op vrijdag ? Hele dag vrij en ronde 3 pas om half 8 's avonds. De plannen om de Stella brouwerij te gaan bezoeken kon de ijskast in, want rondleidingen waren er alleen op zaterdag en zondag. Ook een bezoek aan het Stadhuis zat er om dezelfde reden niet in. Hoe het ook zij, we zijn de dag al studderende door gekomen en nestelden ons omstreeks half 8 achter de borden.
Op zaterdag en zondag stevig aan de bak, soms zaten Mats en ik op een live-bord en dat maakt alles extra spannend. Tussen de partijen door was er nog wel de tijd voor een klein loopje richting een prachtig park dichtbij de speelzaal en aangezien het zeer aangenaam weer was, was dit weer zeer aangenaam (ha,ha) Daar staat in dat park, ongelooflijk een Meta Sequoya van wel 40 meter hoog met een gigantische stamomvang. Oké, naast de General Sherman zou hij niet opvallen, maar hier trekt hij alle aandacht. 40.Mats Bakker 3,5 uit 7, 41.Piet Konijn 3,5 uit 7, 63.Ronald van Ewijk 3,0 uit 6, 72. Bert van Brenk 2,0 uit 6, 76. Jos Vlaar 2,0 uit 7.

Het toernooi wed gewonnen door 'good old' Ralf Akeson met 6 uit 7.

Epiloog; Dat Ronald ons weer geweldig door het Nederlandse en Belgische verkeer heeft geloodst en de goegemeente veilig heen en terug heeft gebracht. (Lief Belgies stemmetje; Sla over 200 meter rechts af..) Dat zijn score natuurlijk een punt hoger had moeten zijn, maar dat vaste punt Dirk Cotman dit jaar niet tot zijn tegenstanders behoorde. Dat Jos last had van een valpartij,(niet in Leuven hoor) waarbij hij zijn ribben had gekneusd. Dat hij op de eindranglijst als zijnde uit BEL afkomstig schijnt te zijn. Dat Bert een leuk onderkomen had gevonden aan de Diestsestraat, op schootsafstand van de anderen. Dat hij tijdens het kijken naar een partij van Jos bijna in slaap was gevallen. (was het zo slaapverwekkend dan ?) Dat Mats een indrukwekkend aantal soorten bier door elkaar kan drinken. Dat één van de zwaarste in het Hardrockcafé werd genoten, een Australiër geloof ik van 12,4 %. Dat Mats hem niet lekker vond. Dat Piet twee keer een bebloede kop opliep, omdat hij zijn hoofd had gestoten tegen de hanenbalken van het appartement. Dat die niet mee gaven.

Dat we ons al ingeschreven hebben voor volgend jaar. (Nu de rest nog.....)

was getekend Pietjebel