Ruim je (eigen) rotzooi op !!

Na afloop van de overigens gezellige en volle 11e ronde, viel het mij op welk een verschrikkelijke bende een kudde schakers achter kan laten in de speelzaal. Overal verspreid koffiekopjes, theeglazen, lege glazen fris, bier, ijsthee, bierflesjes, lege koek verpakkingen, lege suikerzakjes, volle suikerzakjes, volle koekverpakkingen, te veel om op te noemen. Ik begrijp uberhaupt niet dat mensen met zoveel rotzooi naast hun bord kunnen schaken. Is het te moeilijk, om tijdens en na afloop van de partij even de eigen consumpties op te ruimen en naar de bar te brengen. Scheelt een hoop werk voor de mensen achter de bar. Thuis loop je toch ook niet zo van de etenstafel af ?! Kortom dit gaan we komende tijd anders doen. Als iedereen zijn eigen kopjes etc. opruimt, ...... wereld van verschil.

Met bondswedstrijden mee wordt het intussen aardig spelen met de ruimte in de zaal, tel daarbij onze mobiele brigade (sorry René en Patrick) (17 maart St. Patricksday in Ierland, gratis bier voor iedereen die kan aantonen dat hij Patrick heet !!) (dit terzijde)(over honderd jaar gaat Ierland failliet, want dan heten alle Ieren Patrick !!)(Ik begin geen pub in Ierland) en joe begrijpt dat het af en toe best vollig kan zijn. Deze laatste ronde zag het debuut van ene Roy Rietbergen, die het Ilse Brans flink moeilijk wist te maken en zijn 1e overwinning bij de senioren boekte. Startrating 1000, nu dus 1010 !! Die laatste ronde kende nogal wat verrassingen, zo verloor wl-extern Robbert van Doorn van Gerard Paard a1 Groenveld. Nou, dat kan gebeuren. Piet Manni (wordt ook wel Piet Money genoemd) hield Chris Holdorp op remise. Piet is een fervent aanhanger van Westmalle tripel. (Dat zijn er meer.) Piet C. Konijn verblunderde een stuk tegen Piet van Veelen. Petra van Dam boekte haar eerste succes tenkoste van Patrick Westermolen, maar die blijft altijd goed geluimd, als er maar een kouwe Amsterdammer naast het bord staat. Maar de kraker was natuurlijk de winst van Henk de Waal op René Groenendijk. Hoe dat is gegaan weet ik niet, maar al met al heeft Henk daardoor de Bolletjestrui van de 1e cyclus gewonnen.

Dat wordt hard brijen Jessica !!

Heerhugowaard N1 speelde een zinderende 3e ronde tegen Caissa-Eenhoorn. Op papier zouden we de Horinezen in het stof hebben moeten doen bijten, maar de teller bleef, na het optrekken van de kruitdampen op 4 bordpunten staan en zoals jullie weten heeft de tegenpartij dan hetzelde aantal punten.

Ach bezie het zo, we zijn nog steeds ongeslagen !!

was getekend; El Canino

Als je nu Patricia heet in Ierland, krijg je dan ook gratis bier ?