Een nieuwe rolstoel voor Patrick

Sinds enige tijd schaakt Patrick Westermolen met veel enthousiasme op onze club. Naast schaken is Patrick ook nog een verwoed rolstoel basketballer. En nu komt het: HIJ HEEFT EEN NIEUWE NODIG. Nou krijg je die nu eenmaal niet voor een paar honderd Euro. Daar is wat meer geld voor nodig. Daarom is hij een zogenaamde "crowdfunding" gestart. Uiteraard is hij blij met iedere gift. Als alle clubleden nu eens naar vermogen 2 Euro, 5 Euro of meer doneren, dan is onze Patrick, die sinds kort ook assisteert bij de jeugd, al weer een eindje op de goede weg. Komende donderdag DOEN !

Afgelopen donderdag hadden we weer een volle bak. 21 reguliere partijen + 1 vriendschappelijk. We kunnen Roel ook weer begroeten, hij schijnt weer tijd te hebben, maar de Grote G. moest deze donderdag vergeefs op hem wachten. Lucas Oliveira schaakte tegen Hans van Koningsbruggen (René Blokker was afwezig) en de Braziliaanse oud voetballer bleef daarna nog de hele avond actief met "blitz" tegen deze en gene.

In de match van Diepen - Keetman wist Richard eindelijk een keer de scalp van onze topman te pakken. Grootste verrassing was echter de winst van Auke Nicolai op Siem Appelman. Dat leverde Auke 18 extra elo punten op en voorlopig de 1e plek in de strijd om de Bolletjestrui Ook de parti tussen Sjors Hes en Eric de Jong kende een spectaculair verloop. Ondanks materiaal achterstand wist Eric zijn tegenstander midden op het bord mat te zetten. (Met een pion geloof ik) Sjors kon er smakelijk om lachen.

Robbert van Doorn en Justin van Ingen Schenau zorgden voor de langste partij van de avond. Toen iedereen al rumoerig werd vanwege teveel Duvels dan wel triple Karmeliets, zaten zij nog ijverig te zweten. Dat Robbert deze partij uiteindelijk nog binnen sleepte mag een wonder heten, want vanuit de opening werd de witte koning meteen al het vrije veld in gejaagd. Een stukje tijdnood in het eindspel zal verder een rol gespeeld hebben.

Was getekend; El Canino