Via via naar Andijk

Bijna vergeten dat ik maandag avond moest schaken. Dus kwam ik als laatste in de Swan. Shit gaan jullie allemaal mee !! Wat een sterk team. Van Hout erbij, Spaans die nooit Spaans speelt, Kasper weer een beetje beter. Nou ze kunnen aan de bak daar in Andijk. In de bolide van Johanna Wester was het goed toeven. Mats Bakker in het donker: "Kijk daar heb ik nog handgebald ! Kijk daar heb ik nog gefloten. Kijk daar floten ze nog naar mij".

Bij de speelzaal aangekomen werden we verwelkomd door de klanken van Hou en Trouw. De plaatselijke blaaskapel was weer aan het oefenen. "Gezellig hè, zo’n club met muziek." (Mijn tegenstander, Albert Droog) We houden het vanavond niet droog meer.. Flauwe woordgrap op zijn naam. Daar was vroeger een speciaal (werk)woord voor. Dat heette Vijgebomen, naar de wedstrijdleider Hennie Vijgeboom van Volmac Rotterdam, die regelmatig in zijn stukjes voor het bondsblad zich van deze "techniek" bediende. Dus opmerkingen als Rob kreeg het tijdens zijn partij Spaans benauwd, behoren daartoe.

De partijen.

Als eersten waren klaar Rob Spaans en Kasper v.d. Meulen. Beide remise, terwijl je bij Kas echt dacht, dat kan alles worden, behalve remise. Misschien zat Kasper bij een andere opdracht, die hij deze avond moest volbrengen, namelijk het ophalen van Sandra uit Zwaag. Daar kon hij dus meteen mee aan de bak.

De volgende twee punten waren een half van Piet M. K. op 7, die wijselijk af zag van doorspelen tegen Albert Droog in een mindere stelling en een gedegen heel punt van Karel Keesman, die Rik Slaman tot overgave dwong. Hierna nog een baalremise van Johan, die een eenvoudige combinatie miste tegen Jan Jaap Gorter "ik doe al sinds 1984 mee in Dieren", waarna Dennis het belangrijke 4e punt intikte, door van zijn tegenstander in sneltreinvaart een aantal pionnen achterover te drukken. De vechtremise van Mats zorgde voor de winst.

En toen !!

Het drama Martijn van Hout. Slaan + van Hout. Hij had met mooie strategische middelen Peter van Waert in het nauw gedreven. In een ver gevorderd middenspel met D+T+P tegen D+T+L had hij duidelijk het beste van het spel, zeker toen er bij zijn tegenstander nog een aantal pionnen van het bord gingen. Eén ding verontrustte de omstandige teamgenoten. Hij nam zo verrekte veel tijd voor zijn zetten. Op zet 41 ging Martijn er eens rustig voor zitten. Hij legde zijn pen neer en... Waarom zet je nu niet ?! Tergend langzaam ging het tellertje naar de nul. Je zou het bijna uit willen schreeuwen, maar dat mag niet. En toen kwam het bekende vlaggetje. "Ik dacht dat ik er nog een half uur bij kreeg", was Martijns opmerking. Nee, nee, alle klassen spelen tegenwoordig met increment. Gelukkig had deze ongelukkige nederlaag geen invloed op het eindresultaat, maar balen was het wel.

Via, via terug.

"Deze weg rijdt veel sneller dan toen we heen gingen". "Ja dat mag je wel zeggen". "Ja, dit gaat veel sneller !!" Zo zijn we nog op tijd in de Swan voor een afzakker. Maar wat was dat ? Bij Avenhorn konden we niet afslaan... werkzaamheden aan de weg. Ko...ere, moesten we helemaal doorrijden naar Purmerend Noord voordat we weer af konden slaan. Toen werd het dus toch nog een latertje.

Was getekend Pietermanknecht.

p.s. De rolstoel voor Patrick is niet voor rolstoelbasketbal, maar voor rolstoelhockey, maar het idee blijft hetzelfde; GEEFT GUL !!