Oké, dan zal ik het maar weer doen

Verslaglegging van onze voorlaatste wedstrijd, uit naar Schaakmat. Diep respect overigens voor Dennis Keetman, die op de E-bike met veertig versnellingen de reis naar het verre Zuid Scharwoude maakte. Dan was het voor ons, die van de Swan vertrokken, toch maar behelpen, in de bolides van Johan Wester en Karel Keesman.

In het zeer sfeervolle De Binding, gingen na een openingswoord van Joost Goedbloed (en dat kan hij goed) de klokken om acht uur aan. Als hekkensluiter wisten de schaakmatadoren, dat ze een zware avond zouden krijgen, temeer daar wij weer ons geheime wapen van stal en opgepoetst hadden, in de persoon van Nate Vink. "Ja, ik heb wel weer zin in het schaken en vooral de teamwedstrijden", was zijn opmerking op de heenreis juist toen Johan een uiterst geheim telefoontje binnen kreeg over derivaten en iets met rente. (Uw rente gaat (weer) omlaag)

Goed, een oorverdovende stilte barste vervolgens los in de Binding en alleen het gezucht van Mats Bakker verstoorde de rust. (Vooral als het wat spannender wordt op het bord bij Mats.) En inderdaad was zijn partij er eentje die alle kanten uit leek te gaan. Uiteindelijk de goeie, via een leuke tussenzet (Lh7) die mat dreigde won Mats materiaal en het eindspel werd vlekkeloos uitgespeeld.

Schaakmat heeft zijn huid duur verkocht. Alle respect !! Het duurde zeker 2 ½ uur voordat er enige tekening in de strijd kwam. De uiteindelijke 1-7 was volgens mij wat geflatteerd, gezien o.a. Maarten zijn partij en ook die van mij. Tenslotte dacht ik nog dat Karel verloren had, omdat hij 1-0 op zijn blaadje had staan, terwijl hij met zwart speelde, maar dat bleek een vergipsing te wezen. Winstpartijen van Dennis (1) Kevin (2) Karel (4) Kasper (5) Maarten (6) Mats (7) en Piet (8) Alleen Johan (3) moest de koning omkieperen.

Nu nog iets over de kennis van Dennis. Daar mankeert wel eens wat aan. Maar de kennis van de kennis van Dennis, daar mankeert van alles aan.

was getekend pietjebel