Tussen ( ) jes

Het Schaakseizoen spoedt zich alweer een beetje naar zijn einde. Komende zaterdag hebben we de laatste bondswedstrijd van team 1. Thuis tegen Caissa-Eenhoorn. Komt allen kijken !! Het gaat om des keizers baard want verder dan een mooie klassering zit er niet meer in. Nee, dan hadden “ze” het vorige keer, in het verre Amsterdam tegen de andere Caissa beter moeten doen. En dat heeft er in gezeten. Hadden we die gewonnen, dan was het kampioenschap bijna binnen (er van uitgaande dat we komende zaterdag kunnen winnen) , want Opening verloor (ook) verrassend van onze laatste gast. Wat die baard betreft. Ik ben al aan het speuren welke het gaat worden. Wordt het de baard van de Grote G. of die van Jan Barteling, die van Eric de Jong of Hans van Koningsbruggen ?? Wordt tijd voor een Mister Baard verkiezing op de club. (Er staat een baard in de gang)(Baard f6) (Baard het niet het schaart ook niet) (Baardafruil) (Mijn baard staat gepend) (Eigen baard is goud waard) (De paard in de keel) (Baardlijke nonsens) (Een baardvork) (Minorpromotie tot baard) (Een baardeindspel) (Heuvelbaard) (Baard en Go winkel in Amsterdam) (Paard en Kale) (Een baardensprong) (Baard aan de rand) (Je krijgt er een sik van) (Heerhugobaard) (Een kind baarden) (Een ringpaard) (De baard achter de wagen spannen) (Het baard van Sinterklaas) (Een baardoffer)(Baarderadeel) (En wie kent niet de oud wielrenner Bas Maliebaard)

Opvallend was de grote opkomst afgelopen donderdag. Dat is de laatste weken wel eens minder geweest. We hadden 20 partijen + Auke Nicolai tegen Heer Hugo. Ik dacht altijd dat degene die vrij was, Heer Hugo was, maar nee, het is dus andersom. Hoe het ook zij, ik vroeg aan Auke of hij al een consumptie had gekregen van zijn tegenstanders. Iedere nieuwe tegenstander een consumptie. (Consumptie verplicht) Zou niet goed aflopen denk ik. Auke kreeg aan het eind van de avond de lachers op zijn hand, toen hij, omringd door tegenstanders en toekijkers remise aanbood. Lucas Oliveira schudde hem daarop de hand.

Lucas had zelf een pittige pot tegen koploper Johan Wester. In een moeilijk te taxeren stelling offerde hij een pion voor activiteit. Toen alle addertjes onder het gras waren gespit wikkelde Johan snel af naar een gewonnen stelling.
Jessica had het moeilijk tegen Salo Delden. Salo noteert niet en speelt vrij snel, terwijl Jess altijd nog haar aandacht nodig heeft voor het not(ul)eren. Een beter staand dubbeltoreneindspel werd daardoor niet verzilverd en eindigde in gelijkspel. Ach, toch 1 ½ punt in 2 dagen voor onze soepkoningin. (Jessica maakt de lekkerste soepen van eigen ingrediënten.) (Haar specialiteit is Bananroyaalhutsiefrutsiesoep) (Zeer aan te bevelen)
Er zouden een paar verrassende uitslagen te noteren zijn deze avond. Allereerst Gerrit tegen Gerard. Ja, we weten dat hij uit zijn slof kan schieten. (Heeft overigens nooit in het leger gezeten, na oorlogse geboortegolf weet je.) Dan was er van Hout tegen Spaans. We gaan niet Vijgebomen dus de opmerking: Er geen hout van heel laten, maken we niet. (Pollens nu heb ik het toch gedaan.)
Het gevaar uit het Westen scoorde weer 2 bordpunten. Richard ten koste van wedstrijdleider Kasper, die niet echt goed uit de opening kwam. En Hein Schut, ten koste van Maarten de Haas. Bij Hein weet je nooit waar hij over na zit te denken, maar ook hij begint langzaam Houdini-achtige trekken te vertonen. Raakt (vaak bewust) in tijdnood en krijgt de meest onoverzichtelijke stellingen op het bord, een labyrint waarin meestal de tegenstander verzuipt.

De andere (enige echte) Houdini pakte een punt ten koste van Piet C. Konijn en het had met de Konijntjes slecht af kunnen lopen als Jan Barteling, Piet M. niet had laten lopen. Had remise moeten worden, maar Jan wilde nog steeds het hele punt en kreeg dus uiteindelijk nul op het rekest. Afijn de Tripeltjes smaakten daarna toch goed. Nog bedankt Bert voor het opnemen van onze order. Ja, die Bert toch, zat vorige week tot in de kleine uurtjes met Patrick Westermolen aan de bar te bomen. Totdat barman Rob het genoeg vond. (Overigens de hockeyrolstoel ((drie maal woordwaarde)) van Patrick is bijna compleet gefinancierd, waarvoor dank aan alle gulle sponsors) Wel, het wordt tijd om dit stukje af te ronden. Het A-viertje raakt vol. Nogmaals de schakers nog even gewezen op de laatste bondswedstrijd. Komt allen op die 13e april, dan maken we er nog een gezellige middag en avond van.

Was getekend (el Canino)

p.s. Ik vind die van Hans de Jong ook wel goed.
Ja, maar die heeft helemaal geen baard !
Ja, maar ik vind hem toch wel goed.