Verslag. Caissa verslagen.

1) Mats kan om 2 uur aan het bier. Zijn tegenstander Fred Avis ook. In de opening is het redelijk fout gegaan en het gevolg is een vlotte zwarte koningsaanval van de oud voorzitter van de NHSB.
2)Stikkie voor Ronald Vriend mee nemen anders krijg ik klappen.
3)Na 2 uur spelen trekt Dennis de stand weer gelijk. Kan dus ook aan het bier en tegenstander Gijs Leene beproeft zijn geluk met de pijltjes.
4)Waarna Rob remiseert tegen Arend Stapel in een stelling waarin weinig sjeu zit (zat) (gezeten)
5)Langdurig niets.
6) Wat lijken Robbert van Dijkhuizen en Kasper v.d. Meulen (ze spelen tegen elkaar) toch veel op mekaar. Het konden wel broers zijn. Zelfs hun denkhouding is bijna hetzelfde. (Jessica !!) En dan die uitschuiftafelbenen hè.
7)De belangstelling van de clubleden is weer oorverblindend. Om half vier is er nog geen hond te bekennen.
8)Waarna Robbert (van Doorn) een baard weggeeft en Caissa weer op voorsprong komt. Het paard heette Petra.
9)De eerste toeschouwer komt binnen om 4 uur. Het is 'good old' Jan Barteling. Daar zou het bij blijven !! Kevin komt pas na de wedstijd, maar die komt voor het eten.
10)Sandra zich de jonge hond Vladimir Bartels van het lijf weet te houden en in een dubbel toreneindspel de remise haven bereikt.
11)Het puur spannend wordt in het laatste uur. Pittige tijdnood bij Kasper, die met een loperpaar + een toren en dame alle zeilen moet bij zetten tegen zijn look a like.
12)Dat dat lukt en Heerhugowaard weer langszij komt door een mooie overwinning van Martijn van Hout.
13)Ans de oven nog niet aan kan zetten want het is aan husband Gerrit om in een beter staand eindspel het punt en de eindoverwinning binnen te halen. Dat doet hij met verve !!
14)Na nog even nagekaart te hebben aan de bar en via via vernomen te hebben dat Opening heeft verloren van Bergen (het is stil aan de overkant.....) zakken wij af naar Stellingmolen 48 naar Grieks restaurant 'Bij de baard van Zorba', alwaar wij gastvrij worden ontvangen door topkok Ans.
15)Het is een mooie afsluiting van een dag, een week, een seizoen. Ans en Gerrit bedankt voor de gastvrijheid. (En nu langzaam maar plannen maken voor het nieuwe seizoen.)

Was getekend; De arbiter

Voor eindstanden en persoonlijke scores verwijzen we U graag naar de site van de KNSB.

Een korte opmerking.
Rob vroeg mij of ik na mijn tegenstanders zet f4, die niet gewoon had kunnen nemen.
Achter het bord dacht ik dat dit min tegenstander onnodige tegenkansen zou geven, Zoals ik nu afwikkelde was het zonder tegenkansen voor hem makkelijk gewonnen. Het bleek dat Rob gelijk had, het nemen van die pion gaf hem helemaal geen extra kansen. Het had de afloop wel iets bespoedigd, met een zet of 5.
Overigens bedankt voor het waarnemen van de honneurs vwb het schrijven!
Ook heb ik de bedankjes doorgespeeld aan Ans. Het was een gezellige afsluiting wat ons betreft en voor herhaling vatbaar!!