Zo

Zo, over één ding hoeven we ons geen zorgen meer te maken, de beste Webpartij !!

Als de partij uit de laatste ronde tussen Mats Bakker en Richard van Diepen binnenkomt, al dan niet met commentaar, dan is deze bij voorbaat winnaar. De partij trok al snel de aandacht van de overige schakers. Spektakel met offers en tegen offers. Soms bij het hilarische af. Ondergetekende en naast zittende had het dan ook moeilijk met de concentratie in de eigen partij tegen Edwin Vermeulen. Terugkomend op Bakker - van Diepen, deze partij roept onmiddellijk herinneringen op aan de “Immer Grüne”, Anderssen - Kieseritzky en bij het na spelen zult U wel begrijpen waarom. Meer verklappen we niet.

Wat viel nog meer op deze laatste speelavond ? De winst van John Nieuwland op Jessica Sijs. John wist Jessica op één of andere manier uit haar “comfort zone” te halen. Siem Appelman presteerde het weer eens om Jan Barteling op remise te houden. Als die twee de degens kruisen, komt er steevast een interessante pot op het bord. Robert van Veen besloot met een degelijke overwinning op Piet “zonder auto” van Veelen. Piet kreeg te maken met stukverlies vanwege een gepende loper. De langste zitten waren er voor Johan Wester tegen Martijn van Hout en Piet C. Konijn tegen René Blokker. Om met die laatste te beginnen. Ook hier was sprake van veel spektakel. Het beste van het spel was duidelijk in handen van René, die met de zwarte stukken sterk op de Damevleugel bezig was. Toch kantelde ineens het voordeel naar wit. Analyse toonde aan dat zwart wel degelijk serieuze tegenkansen had ondanks het stuk minder.

Johan, moest een minder staand toreneindspel (K+T tegen K+T en 2 verbonden pionnen) keepen. Ondanks de slinkende tijd speelden beide matadoren een superieur eindspel, dat uiteindelijk niet te winnen viel voor Martijn, omdat zijn Koning afgesneden bleef en Johan de Koning bij de pionnen wist te krijgen. Maar ja, door de remise werd hij in de eindrangschikking van de 3e cyclus wel gepasseerd door Kasper v.d. Meulen.

Maar goed, Johan dus wel de Over All kampioen, kortom de prijzen zijn mooi verdeeld !! De verdere prijswinnaars, dat kunnen jullie allemaal na zien op de lijstjes van Kasper. We sluiten af met de mededeling, dat we 8 nieuwe schaakspellen hebben aangeschaft. Koningshoogte 8 cm. Dat is gelijk aan wat er in de zwart/bruine doosjes zit. Er zijn 2 verschillen, allereerst zijn de nieuwe stukken met lood verzwaard, ten tweede zit er in iedere set een extra witte en zwarte dame. Opgelet dus bij het opruimen.

Was getekend Pietbull