Vijftal trotseert barre omstandigheden voor clubkas

Het regende vanmorgen. Naast regeldruppels die uit de hemel vielen, regende het afmeldingen op de telefoon van penningmeester Ronald van Ewijk. Vandaag stond de sponsorfietstocht van Stichting NUT op het programma, de organisatie had een prachtige route uitgestippeld door de Heerhugowaardse polder.

Met deze fietstocht konden we 30 Euro per fietser verdienen voor onze geliefde vereniging, tot een maximumbedrag van 300 Euro. Helaas verschenen vanmorgen slechts 5 dappere en trouwe clubgenoten aan de start van een barre tocht.

Het was dus een barre tocht. Allereerst moesten we bij Tafeltennisvereniging D.O.V. verzamelen, waar de blaaskapel van Hou en Trouw een oorverdovende herrie maakte. Vervolgens moesten we 30 kilometer lang hijgen en puffen om het pijlsnelle tempo van onze benjamin John Nieuwland te volgen. Diezelfde John had maar één doel: Zo hard mogelijk door alle plassen fietsen en ons allemaal natspetteren. Gerard deed goed zijn best om ons de verkeerde kant op te sturen, dus we zouden geheid verdwalen als we niet op bleven letten. Dan heb ik nog niet verteld wat voor capriolen we uit hebben moeten halen om alle tragere verenigingen te passeren. Halverwege werden we bij Roeivereniging Ossa door een bejaardenkoor tegengehouden en kregen we maar één drankje gratis. Na circa 2 uur ploeteren was deze opofferingstocht eindelijk afgelopen.

En het weer? Dat viel reuze mee! De weergoden waren ons zeer gunstig gezind. In het begin miezerde het nog een beetje, maar uiteindelijk was de zon volop op de afspraak. Onze enige tussenstop had als doel om alle regenpakken uit te trekken.

De afhakers hadden ongelijk. We hebben een prachtige tocht gemaakt, waarbij we gezellig over alle afwezige clubleden hebben geroddeld. Het weer was prima en we hebben heerlijk kunnen genieten van onze mooie polder. Mijn dank gaat uit naar de organisatie, naar Ronald voor het regelen van onze deelname en naar alle fietsers voor de gezelligheid.

Rest mij nog een foto te delen van een vijftal schakers in het wild:

Nog 82 nachtjes slapen voor we weer mogen schaken,
Kasper

ik iedereen natspetteren.
nee dat was Gerard die als een raket door de fietstunnel ging die half onderwater stond
en tja de rest klopt wel
was zeker gezellig en graag gedaan hoor