Komkommertijd

Wordt ik door René Rietbergen op mijn vestje getikt. "Jullie hebben bovenop die ene kast nog boeken staan". "Ik zou er maar even naar kijken, want we hebben lekkage gehad en straks zijn al je boeken verrot". Ik de andere dag met een karretje van de Vomar over de Middenweg naar de Swan. Samen met Roy de hele mikmak in het wagentje gekeeperd en thuis de boel in de zon te drogen gezet. Nou, het viel met de vochtigheid wel mee. Alleen een boekje van Bouwmeester heb ik meteen weggegooid, daar groeiden bijna de champignons op.

De boeken kwamen uit de nalatenschap van Peter Vogelenzang uit Purmerend. Er zitten boeken bij, die meteen bij het oud papier kunnen. Boeken met lelijke diagrammen, boeken met de Engelse notatie waar de meesten niets van begrijpen, ja zelfs boeken in het Russisch. Maar goed, er zitten ook nog boeken bij, die leesbaar zijn. Ik ga alles eens lekker doorspitten, het kaf van het koren scheiden, dan kan in september iedereen weer lekker grutten en kijken of er nog iets bij zit. Piekie voor de penningmeester, die ook weer blij.

Was getekend: Pietboek

p.s. Bij het doorbladeren van een boek over de Olympiade in Skopje ontdekte ik nog een leuk foutje. Onder de foto's van Petrosjan en Kortsnoj waren de namen verwisseld.

Quizvraag 1. Wanneer was die Olympiade ?

Quizvraag 2. In welk jaar werd Petrosjan wereldkampioen ?

Quizvraag 3. Wat was zijn bijnaam ?