Materiaalpech

Terwijl Maarten de Haas en Tom Lambooy de perikelen rond de Sämisch-variant van het Konings Indisch onder het goedkeurend oog van maistro Piet de Haas aan het onderzoeken zijn, goede vrijdagmiddag overigens beste leesteraars, onderneemt ons een poging tot materiaal inventarisatie, dit naar aanleiding van onze bestuursvergadering van afgelopen donderdag de 11e, hoe kunnen jullie nu een vergadering plannen terwijl we bij de Swan op het terras dienen te zitten, zo dat is een mooie volle zin !!

Ons gaat eerst eens de klokken na. Hé die klok staat nog aan, how come ? Het schaakseizoen is al meer dan anderhalve maand geleden gestopt. En zo vindt ons zeker een vijftal klokken die gewoon aan staan. How come ? Lieve clubleden, als je klaar bent met je potje, SCHAKEL DE KLOK DAN UIT. En dan nog iets. We hebben 8 nieuwe spellen aangeschaft, blank houten kistjes, koningshoogte 8 centimeter met een extra witte en zwarte dame. Na 14 dagen was er al 1 spel waarbij de beide dames ontbraken. How come ? Is er iemand die met een stuk in zijn kraag naar huis gaat, om zo een compleet schaakspel bij mekaar te sparen ? Zo 32 weken later, nu alleen het bord nog !!

Onze scheidend voorzitter Grote G. heeft aan de binnenkant van de materiaalkast een foto neergehangen. Hoe het materiaal goed op te bergen !! We zien het niet. Ons klapt de boel zomaar de kast in. Als joe het materiaal niet netjes opbergt, laat het dan maar in de zaal staan, dan doet ons het wel. Dan weten we zeker dat het netjes in de kast komt.

Was getekend El boze Canino