In memoriam Carlo Oud

Vorige week zaterdag zat ik op mijn gemak de krant te lezen tot ik bij de overlijdensadvertenties aankwam. Daar stond ene Carlo Oud tussen. Ik dacht nog, dat zal toch niet "onze" Carlo zijn? Maar helaas bleek het wel om "onze" Carlo te gaan. Als je de aanhef van de advertentie leest, herken je daar de manier van spreken van hem in.
Wij herinneren ons Carlo als een aimabel persoon met het hart op de goede plaats. Dat bleek onder meer uit het feit dat hij ervoor zorgde, samen met Rob van Dijk, dat René Blokker toch zijn partijtje kon komen schaken op de donderdagavonden. Zij haalden René per toerbeurt op! Ook als er wat voor de vereniging gedaan moest worden kon je bij hem aankloppen, bijvoorbeeld om zitting te nemen in de kascontrolecommissie.
Met een groepje zijn wij een aantal jaren geleden afgereisd naar Dieren om aldaar deel te nemen aan het Open Nederlands Kampioenschap. We bivakkeerden daar in een boerderijtje op een camping waar de ruiterij zwaar vertegenwoordigd was. Het was gewoon een "paardencamping". We hebben daar menig spelletje gespeeld, waaronder Regenwormen. Bij dat spel had Carlo mij iedere keer te grazen. Hij was daar duidelijk beter in dan ik. Van schaken kwam dat toernooi weinig terecht, maar de bomen die wij in de late avond opzetten zullen ons nog lang bijblijven. Daar kwamen zo'n beetje alle denkbare onderwerpen aan de orde. Carlo kon bij elk onderwerp meepraten, hij had een erg brede interesse.
De laatste tijd woonde hij niet meer in Obdam, hij was verhuisd naar Westwoud, maar hij kwam nog wel meespelen met het rapid- en het snelschaakkampioenschap. Ook voor de beker speelde hij bij ons nog mee.
Carlo zou in september 50 jaar zijn geworden.
Dat hij ruste in vrede.