Mini verenigingsmarkt

Ja, het was toch een beetje een sprong in het diepe. We begonnen wild enthousiast met de 24 uur van de Swan, maar zagen al snel in dat, dat een tikkeltje te hoog was gegrepen. Al plannen makend in de zomer komt er toch een moment dat je een datum moet kiezen. En dan is er geen weg terug meer.

Al met al kunnen we zeggen dat het een geslaagde dag was. Behalve misschien voor de filatelisten vereniging, die met vijf man sterk om 9 uur aanwezig was om de tafels klaar te zetten, maar gedurende de dag verder weinig belangstelling kreeg.

De sjoelvereniging wist een toernooi te organiseren waaraan een stuk of 14 personen deel namen. Winnaar werd Jopie Groenveld (geen familie van) met in 5 beurten tijds meer dan 600 punten. De poedelprijs ging naar Patrick Westermolen en Sandra (niet Keetman) van de darters kreeg via loting een giga slagroomtaart in bezit. Die ging toen naar het voor café en werd vakkundig aangesneden en opgesoupeerd. Zo hoort dat.

Het darttoenooi trok eveneens een mannetje of 14. Wie hier gewonnen heeft weet ik niet (Rick ?) Roy Rietbergen werd 2e en verzekerde zich van de dinerbon van Delphi (met dank aan Janos) Roy had tevens voor een 3 en een half meter lange sjoelbak gezorgd, die opgesteld werd op de 2 biljarts. Daar had je weer een andere techniek voor nodig dan op de kleine bakken.

Omstreeks 13.00 uur startte Piet de Haas zijn simultaanseance. (om de Middenwaardbokaal, maar daar moeten we dus een andere naam voor verzinnen.) Verdediger Peter Wuis deed een goeie gooi om zijn beker te herwinnen, maar de prijs, de beker ging uiteindelijk naar Gerard Groenveld die na een hele lange partij (die was om kwart over vier nog niet afgelopen) net niet de remise haven wist te bereiken. Piet verloor door een blunder zijn partij tegen Lucas Oliveira en moest broer Maarten een remise toe staan, na toch wel behoorlijk in de penarie gezeten te hebben.

We willen alle enthousiaste bezoekers en deelnemers van zaterdag de 7e bedanken. Dank ook naar de familie Rietbergen voor de goede verzorging van de innerlijke mens. Het organiserende team, bestaande uit Kajasta, Rob Aland (sjoelvereniging) Lous Folkers (filatelisten) Roy Rietbergen (darters) en Patrick Westermolen en Piet Konijin van de schaakvereniging gaan natuurlijk kijken of we deze "happening" een vervolg kunnen geven, dus wat ons betreft... tot volgend jaar.

p.s. de dinerbon van de Kolonist, die door Patrick was gewonnen, verwisselde in de avond weer van eigenaar, het bleek dat Jeannet, haar verjaardag bij de Swan ging vieren, dus toen had Patrik toch een kadootje !!

was getekend Pietjebel