Verslag

Dat waren toch maar mooi 22 partijen afgelopen donderdag. Een topbezetting en dan was Jessica er nog niet eens bij !! Ha, ha, zat in Schotland en heeft volgens mij fraai Schots weer gehad. William adviseerde nog niet te gaan....

Terschake. Johan Wester is als een komeet uit de startblokken geschoten. 4 uit 4 en koploper. Dit schijnt hij ook te zijn bij de Waagtoren, waar hij sinds vorig jaar speelt. Volhouden Johan (straks gaan ze bij Waagtoren nog aan hem trekken als U begrijpt wat ik bedoel, nou dan gaan wij aan Mariska de Mie trekken !) Roy Rietbergen begon met een winst op Piet Manni, gevolgd door een overwinning op Willem Groot. En toen kwam de loting voor de Beker en toen kon Roy de week er op, wederom en voor de 3e maal met zwart, weer tegen Willem. Ja, dat gebeurt wel eens. Afijn, in ronde 4 had hij wit tegen de Grote G.(Niet dat hij erg blij werd met die ''loting''.) Siem Appelman is intussen ook lekker bezig, kijk maar naar zijn vorderingen in het klassement van de Bolletjestrui.

Intussen zijn ook de voorronden van de Beker al aan de gang en ook hier zien we een paar pittige verrassingen. Tom Lambooy wint van Salo Delden, Emiel Piek van Lucas Oliveira. Een partij met een verhaaltje. Men was vergeten increment in te stellen en Emiel kwam in pittige tijdnood. Totdat w.l. Kasper v.d. Meulen dit zag en alsnog de klokken correct instelde. De ongeveer gelijkwaardige stelling werd toen door Emiel in een 1 omgebogen, dit tot gote teleurstelling van Lucas, die zijn vertroosting maar ging zoeken in het heerlijke gerstenat van de Swan. Die Lucas, die kan er wat van !

John Nieuwland wint van Henk de Waal hetgeen Henk deed verzuchten; "Ik heb het even niet". Grootste verrassing misschien toch wel de winst van Hans van Koningsbruggen op Ronald van Ewijk.

Ja, en dan die foto boven dit stukje.... Wordt dit ons vervoer naar Texel.... Gelukkig niet, we gaan met Karel Keesman en ons geheime wapen Tjerk Sminia. Waar een afsluitend etentje bij de Griek al niet toe kan leiden.

Was getekend Pietbull