Babylonische spraakverwarring

Terwijl Heerhugowaard 60 millimeter aan water te verstouwen kreeg, was het in de Horst bij de woensdag midddagse schaakinloop gezellig druk. Van Dijk en Computer Konijn probeerden de ballen in de pockets te krijgen. (Lucas Oliveira vroeg inderdaad hoe wij die gaten in de hoek en in het midden noemen. Ook vertelde hij dat gewone biljarts in Brazilië zo goed als onbekend zijn.) De rest zat achter de 64 velden. John Nieuwland zag de 1.b4 van de andere Piet Konijn en zei dat hij dat maar eens bij de jeugd moest gaan proberen, om ze uit hun e4 sleur te halen.

Bij de partij tussen Piet de Haas en Tom Lambooy werd toegekeken door Maarten en Harut Calustjan en op een gegeven moment had Tom een stelling op het bord met pionnen op g6, e6, d6 etc. Waarop Maarten de opmerking maakte: “Egelstelling”. Hierna volgde een algehele spaakverwarring want Harut wist niet wat een egel was. Iedereen uitleggen, klein beesie met stekeltjes, komt meestal ‘s nachts naar buiten, laten we het eens in het Engels proberen. Wat is egel in het Engels. Ah, hedgehog !

Uiteindelijk, Piet M.Konijn had nog een hele slechte tekening gemaakt van wat op een egel moest lijken, begreep Harut wat we bedoelden. Maar toen was het nog niet over, want toen wilden wij weten wat het in het Armeens was. Maar niet alleen de egel kwam langs, ook haas en konijn, waarbij Piet de Haas uit probeerde te leggen, dat die haas snel was en lange oren had en dat het konijn een beetje rond huppelde en de hele dag aan sex dacht. Algehele hilariteit. Geen wonder dat de Duvels en de Cornetten goed smaakten. Er was buiten toch niks te beleven en de erfenis was al verdeeld.

Ter informatie nog even de mededeling, dat Jessica gezond is teruggekeerd, maar geen Schot heeft mee genomen van de Orkneys, en dat de schaak clinique van Maarten, eens in de veertien dagen op vrijdag bij de Swan weer van start is gegaan.

was getekend pietbull