Een avond om niet te vergeten

Volgende maand ben ik precies één jaar lid van de schaakclub van Heerhugowaard. Vanaf het begin voel ik mij zeer welkom bij de club. Gedurende dit jaar heb ik nieuwe vriendschappen bij de club gekregen, en vijanden zoals bijvoorbeeld Edwin (grapje hahaha).

Afgelopen donderdag was Edwin tevens de bestuurder van onze auto, waardoor het vanaf het begin een spannende avond werd. We arriveerden na een turbulente autotocht veilig in de mooie club van Purmerend. Het was een gezellige avond waarin ikzelf een bijzondere schaakpartij speelde. De groep was zeer geconcentreerd, en er werden buitengewone mooie partijen gespeeld. Voor mij als beginnende speler waren er veel leermomenten. Bijvoorbeeld de onderstaande diagram.

Ik vond deze positie heel intrigerend, Edwin negeerde de aanval op zijn dame zodat hij een schaakmat voor elkaar kreeg. Voor mij was dit de mooiste partij van de avond. Buiten zijn overwinning, won Gerard prachtig met een pionneneindspel. Ronald, Dale en ik hadden remise. Helaas verloor Maarten door de te kort aan tijd. Maar evengoed waren we allemaal zeer tevreden over dat we als team de eerste match van dit seizoen hebben gewonnen.

Lucas Oliveira for president !!