En nog één

Was die speelavond van de 17e een bijzondere, waarover Gerrit zo mooi geschreven heeft, die van de 24e mocht er ook wezen. Dat kwam voornamelijk door de paring van Richard Gooijers tegen René Blokker. Daar had wedstrijdleider Kas even geen rekening mee gehouden. Maar alles kwam keurig op zijn pootjes terecht, mede door de charmante inzet van Sandra Keetman, die spelend tegen Eric de Jong, de zetten van Richard en René keurig netjes op het bord uitvoerde. En wat bleek nu, aan het eind van de avond zaten beide heren als laatsten van de zaal nog in hevig gevecht gewikkeld. Richard bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken. Wat mij betreft Kas kan je in de toekomst de heren gewoon tegen elkaar indelen als dat zo uit komt, er is altijd wel iemand die zich wil opofferen om de zetten uit te voeren. En Sandra ? Die bekert door !!

Ja, en dan toch wel de klapper van de avond was de uitschakeling van Martijn van Hout voor de beker door Tom Lambooy. Martijn meende een matcombinatie te moeten inzetten middels een offer, maar overzag een tussenzet van Tom. Gevolg, de combinatie liep dood en Tom gaf daarna zijn voordeel niet meer uit handen. Men zij gewaarschuwd voor Tom Lambooy !!

Ondergetekende had ook weer alle geluk van de schaakwereld. Drie weken geleden een narrow escape tegen Emiel Piek, de week daarop idem dito met een sterretje tegen de Grote G. En nu deze avond door het oog van de naald tegen mede Leuvenganger Mats Bakker in de 1e ronde van de beker. Bij het daaropvolgende vluggertje vlogen de pionnen lustig door de lucht en moest de klok het flink ontgelden. Toen Mats alleen nog maar een paard op het bord had, leek het Konijn zaak om eens even op de klok te kijken. Juist 5 over half twaalf, tijd voor een Duvel. (Mats was door de vlag gegaan)

Bij Emiel Piek (met zwart/Frans tegen Ilse Brans, dat rijmt) had het allemaal anders kunnen lopen. Zoals het spreekwoord zegt; Sla nooit in op b2, ook al is het goed, sloeg Emiel in met de dame op b2 en werd toen verrast door het mooie Pb5 waarna er een vork dreeg op c7. Waarom Ilse die uiteindelijk niet gespeeld heeft, vraagteken, vraagteken. Hierna kwam zwart er goed uit met materiaalwinst en Ilse had tenslotte, met een dame achterstand wel wat eerder mogen opgeven.

Tenslotte not dit. Gerrit en ondergetekende hebben woensdag 23 oktober een bezoekje gebracht aan Jeltje Rijksen, om haar met een mooie bos bloemen te bedanken voor het grote aantal boeken dat we uit de nalatenschap van Henk hebben kunnen overnemen. Iedere donderdagavond, als het even kan, stellen we deze boeken ten toon en ligt er iets bij van uw gading, neem gerust mee. Dat was en is de bedoeling.

was getekend Pietermanknecht.