Tijd voor een paar donderslagen….

Waar te beginnen, bij het bijschrijven van de laatste maanden Intern ? Allereerst Jessica. Met een enorme knal ging ze door de geluidsbarrière heen, toen zij Rens Rense op remise hield (een plusremise) waardoor ze de magische grens van de 1000 Elo-punten overschreed. Terzelfder tijd won manlief Martijn een goede partij van Niek Dekker (ietsje uit vorm) waardoor hij richting 1100 aan het gaan is. Opmerking van Jess. nu praat ik niet meer met jullie… (Ben ik te min, ben ik te min…)Een week later een leuke partij tegen Robbert van Doorn (U weet wel, die jongen die altijd zo sacherijnig kijkt…) Jessica werd tegen hem slachtoffer doormiddel van een “lokdame”. Ik dacht dat Flatcher daar niet zo’n last van had, meer van lokkerels. Afijn de schade bleef beperkt tot 1 puntje aftrek. Nu vasthouden hè, want voor het zelfde geld zak je weer onder het bestaansminimum !!

En er zijn meer verrassingen !! Carlo Oud, nog altijd gevaarlijk. Ook voor jongens die wat Elopuntjes meer hebben, dan onze “flowerpowerman” (Wanneer ga je die brik van je eens een ker uitzuigen Karel ?!) Over Ratings gesproken, we eindigen dit artikel met een paar lijstjes met cijfers. Een beetje top vijfjes. Mocht ik per ongeluk bij iemand een Fide, een KNSB of andere rating gemist hebben, duidt het mij niet euvel. Zo’n jaar geleden kreeg ik een fles inferieure Chardonnay naar mijn kop geslingerd omdat ik mijn huiswerk niet goed had gedaan, en dat alles om 10 voor 1 ’s nachts, terwijl Hans Sibbel nog expliciet gewaarschouwd heeft, geen mails meer na 12en te versturen, want dat kost je weer dagen om het goed te maken !!

De sensatie is toch wel Justin van Ingen Schenau die achtereenvolgens een mooie partij afsnoepte van onze wedstrijdleider intern en een week daarop Chris Holdorp tot overgave dwong. Al met al levert hem dat voor de 3e cyclus zeker de bolletjestrui op.

De bekerfinale tussen Dennis Keetman en Kees Karelman, was in ieder geval een echte finale, compleet met grootmeesterlijke remise gevolgd door een knock out vluggertje, waarin de jeugd het natuurlijk won van de routine. (En agent Hoekstra maar rondlopen en aan deze en gene verzoekend om vooral stil te zijn, “heren het betreft hier de bekerfinale…” Maar Karel liet in ieder geval weer zien op de weg terug te zijn. Na afloop werd er tenminste nog langdurig na gesproken over de reguliere partij waarbij Karel een voorsprong van 2 pionnen in het eindspel niet kon verzilveren.

Langzaam maar zeker gaan we het seizoen afsluiten. De snelschaakkampioen is bekend, de bekerkampioen is er..nu alleen nog de laatste cyclus + de Over All kampioen. Het was me het jaartje wel. Komende donderdag Hemelvaart, dus geen schaken. Voor de jeugd is er op zondag 20 mei een Midgetgolftoernooitje, aanvang 2 uur in de Bolle Buik aan de Dreef. Voor de seniors is er op zaterdag 26 mei een afsluitende BBQ in de tuin van Oscar van Ewijk (ben je verzekerd Oscar ?) Aanvang van het geheel omstreeks 4 uur. De kosten zijn een tientje per persoon (per partij) Voor degene die zich nog niet opgegeven heeft. Dat kan nog bij Jessica Sijs, (jessicasijs@ziggo.nl) Martijn Aartsen of Piet Konijn (saka28ai@kpnmail.nl). Voor de fragmentariërs onder ons, we zullen voor vegetarische alternatieven zorgen. Het adres van Oscar is Zonnegloren 2 aan de rechterkant van de Middenweg in de stad van de zon. Tenslotte nog aandacht voor de Rabo Sponsortcht. Zaterdag 9 juni is het weer zover. Tot nu toe hebben we namen kunnen noteren: Gerrit en Ans van Oostrum, Rob van Dijk,Gerard Reijnen, Auke Nicolai, Justin van Ingen Schenau, Hans van Koningsbruggen en Piet Konijn 1. Er kunnen er dus nog een paar bij. Mocht uw naam onverhoopt niet op de lijst staan, terwijl U zich wel heeft aangemeld, meldt dit dan even bij mij. Mocht U wel op de lijst staan, terwijl U zich niet heeft aangemeld, DIKKE PECH. lBij Absentie van JP, zal ondergetekende voor de Appeltaart met slagroom zorgen en als het even tegenzit, komen we Jessica Sijs ook nog tegen met een standje met lekkers. Vertrek vanaf 10 uur Middenwaard…. Zegt het voort.

Ja, en dan nu de lijstjes. Nederlander zijn gek op lijstjes zijn…. Schakers nog meer gek op lijstjes !!

Steeds een top 5.

3 Piet Konijn 2 +38
4 Carlo Oud +28
5 Gerrit van Oostrum +28