Het wonder van Heiloo (door de ogen van een held)

Het was nog geen zeven uur en al stikdonker, tijd om te gaan eten. Grote Gerrit (v.O.) belde of ik vanavond nog wou schaken in Heiloo, Oppositie N2 tegen HHW N3. Invaller gezocht voor Justin. Nou leuk, maar ik moet nog eten. En om half acht rijden dus. En adres zoeken en de Garmin zoeken. Vijf voor acht was ik er. Auke eerst nog gebeld, maar er werd niet opgenomen, hij zou Gerard ophalen...

In het Trefpunt gingen we met 4 man van het zestal aan de gang, alle klokken ingedrukt, maar na een uur was het zo ver: 2-0 achter, de heren verschenen niet, nou lekker dan. Kans op 3-3 misschien??? Nou dan moeten er dus 3 winnen. Ik dacht direct aan Peter Winnen, de beroemde wielrenner. Dat leek te helpen. Ik won met wit na 21 zetten, mijn tegenstander ging nog een kwartier denken na mijn laatste zet en deed geen zet meer, maar gaf op. 2-1.

Ik ging bier halen en zag René Groenendijk met wit gewaagd een toren voor een pion geven, dat liep goed af, Piet Manni moest opgeven, 2-2 dus. He dat is leuk. Naar het voetballen kijkend kwam Mick Roukema langs, remise gemaakt, 2 1/2 - 2 1/2 dus. Nou nou, dat wordt mazzel met 3-3, toch maar eens naar de zaal terug. Daar speelde Jasper van Utrecht, sorry Vianen, een hele goede party. Hij stond een stuk voor, maar 2 dames stonden in door 2 lopers, 4 torens ook nog op het bord.

O.M.G. Daar is tie dan, het wondertje geschiedde, tegenstander de fout in na een torenruil. 3 1/2 - 2 1/2 voor ons. Dit was nog leuker dan met 2 man in een viertal 2-2 te halen ooit in het hoge noorden van de provincie...

Greetings to all,
Rob van Dijk

NB: Het echte wonder van Heiloo is natuurlijk de put van Heiloo, mooi bos in de buurt om te lopen op een zonnige dag zonder r in de maand.