Vakantieperikelen 2


Vakantieperikelen 2
Ik heb jullie in de column van september vermaakt met een verhaaltje over het wel en wee in een parkeergarage in Spanje. Ik had nog een verhaal achter de hand over dezelfde vakantie, maar deze keer speelt het in het zuiden van Portugal, om precies te zijn in Albufeira. Het was onze laatste dag in Portugal en wij hadden nog geen typisch Portugees gerecht gegeten, dus toch weer naar de stad om een eetgelegenheid te zoeken.
Voor die tijd zijn we nog naar het stadje Loulé geweest om daar hun bezienswaardigheden in ogenschouw te nemen. We worden waarschijnlijk een beetje blasé, want alles wat we zagen hebben we eens eerder gezien, maar dan mooier en/of interessanter.
Maar goed, dat typische Portugese gerecht werd een Kip Piri Piri (Piri Piri is qua pittigheid vergelijkbaar met chilipeper/rode peper). Dat gerecht ziet er ongeveer uit zoals hiernaast afgebeeld. Het smaakte overigens uitstekend, en het leuke is dat dit etentje ook nog een anekdote opleverde. De bediening was namelijk nogal slordig. Wij hadden ieder een voorgerechtje besteld, maar alleen dat van mij kwam bij ons terecht. Het andere werd op de tafel naast de onze geserveerd. Die mensen hadden dat duidelijk niet besteld, zodat het daar stond te wachten op de dingen die komen gingen. Een van de jongelui van de bediening had een helder moment en bezorgde ons uiteindelijk ons voorgerechtje. Het was inmiddels wel twee keer terug geweest naar de keuken!
Ons eten werd netjes op tijd geserveerd, maar een tafel naast de onze ging het ook verkeerd. Daar werden twee biefstukken geretourneerd, die vrijwel rauw bleken te zijn, terwijl de gasten medium besteld hadden. Toen ze weer werden geserveerd met de juiste garingsgraad, hadden hun tafelgenoten reeds lang hun eten op! Bovendien werd even later nog een biefstuk bij hen gebracht! Foutje! Bedankt!!
Maar verder ging alles goed!! Overigens liepen ze met drie mensen rond bij een bezetting van vijf tafels. Ja, dan heb je het zo druk dat een foutje snel gemaakt is... Dat was dus onze laatste kennismaking met de Portugese horeca, die zich verder onderscheidde door je vanaf 12 uur lastig te vallen om bij hen te komen eten, tot de late avond aan toe. Dus Portugal, tot ziens!!
Overigens gebeurt dit soort kortsluitingen bij horecapersoneel wel meer, ik heb zoiets al eens beschreven op de site. Het betrof toen een bestelling die maar niet goed aangeleverd werd. Dat speelde toen in de Gouden Leeuw in Rustenburg.
Ik beloof hierbij dat ik niet meer over mijn vakantie zal schrijven, tenminste niet over die van dit jaar en wens u allen vanaf deze plaats alvast prettige feestdagen en een mooie jaarwisseling toe. Uiteraard wens ik ons allen en de vereniging als geheel een bijzonder voorspoedig en sportief 2020 toe!
Tot in het nieuwe jaar,
Gerrit van Oostrum

Reacties

Ha die Grote G. Het zal wel de Gouden Karper geweest zijn nietwaar !!