Ballotage en bestraffing van clubleden

Uiteraard had ik vrijdagmorgen al snel het nieuwe boek van Rob Spaans ter hand en te pakken, want die mooie stukken en stukjes nopen tot lezen. Anneke Dotes !! Geweldig. Het stukje over de huishoudelijke reglementen van Philidor Leeuwarden "triggerde" mij om het nu komende stukje te schrijven. Wat ballotage betreft, ach we hebben op de club geen mensen waarvan ik zeg.... het zijn allemaal zulke lieverds. Neem nou zo'n Piet van Veelen bijvoorbeeld. Je zou hem een lintje willen geven. En dan een Salo Delden. Loopt om kwart voor acht al met klokken te sjouwen. Willem Groot, die altijd in het hoekje op zijn Willem Grootstoel zit. Dan kan Hans van Koningsbruggen nooit ver weg zijn !! En Jessica, die af en toe de zaal door rolt om "poolsthoogte" te nemen. "Hé weer geen Polen vandaag".

Maar wat bestraffing (in geld (of in stokslagen, meerkeuzeantwoord) zou ik wel een aantal zaken willen noemen die beter kunnen. 1 euro boete voor te laat komen zonder geldige reden. (De trein was te vroeg) 1 euro boete voor het niet geven van afbericht. (mijn telefoon deed het niet) 1 euro boete voor het luidkeels spreken of roepen in de speelzaal, tijdens een ronde.(ja maar ik had wat belangrijkst te vertellen) (Is dat zo ?) 1 euro boete voor het niet opruimen van uw glas en kopjeswerk tijdens de partij. (ik had last van mijn been) 1 euro boete voor het niet in de beginstelling zetten van het materiaal, na afloop. (ik had haast)1 euro boete voor het niet invullen van de partij uitslag. (ik denk, dat doet die ander wel)1 euro boete voor het vergeten van je notatieboekje. (kijk eens in het naaimandje) 1 euro boete voor het foutief opbergen van het materiaal. (hangt een foto aan de binnenkant van de deur, waarop te zien is hoe Grote G. het hebben wil) 10 euro boete voor het laten lopen van de klok na afloop van de partij. (zitten daar batterijen in dan?) Ja, zo inspecteerde ik op een dinsdagmiddag de materiaalkast. Zijn er toch weer 3 klokken, die gewoon aan staan. Knopje zit onder de klok mensen. Even indrukken en het uurwerk is uit.

100 euro boete voor wie het waagt om nog van mij te winnen.

Groeten van Pieternel en alle deelnemers aan Tata Steel, succes.