Weer geen Elfstedentocht

Het meervoud van hamster is hamsters. Er is ook een werkwoord van. Dat werkwoord is uitgevonden door meneer Albert H. Het is hamsteren. Het betekent zoveel als; dingen inslaan, kopen, die je niet direct nodig hebt, maar in geval van nood misschien ook wel zou kunnen gebruiken. Als je over een moeilijke stelling aan het nadenken bent, aan het piekeren en de tijd begint te dringen, moet je niet paniekeren. De kans, dat de kansen dan keren is aanwezig. Paniek is een slechte raadgever. Van hogerhand wordt het advies gegeven om op donderdag niet meer samen te scholeren om te rokeren, penetreren, en passanteren, debateren, analyseren, de dame te begeren, enzovoorteren. We mogen ook niet meer handen schudderen maar doen het af met ellebogeren of bokseren en een enkeling maakt een diepe buigering.

Waarom moet er van hogerhand ons verteld worden wat we wel en niet moeten doen ? Kunnen we zelf niet nadenken ? Of is ons nadenken beperkt tot de 64 velden ?

Colijn 1939: "U kunt met een gerust hart gaan slapen, Den Haag waakt over U".

(De Zebra's op de Serengeti gedogen de Gnoes, maar dat kuddegedrag. Ze lopen maar achter elkaar aan. De Gnoes op de Serengeti: "Ja, die Zebra's, het zijn leuke beesten hoor, maar waarom ze nu nog steeds hun pyjama aan hebben ?")

was getekend Pieternel

Reacties

Je zou een goed duo kunnen vormen met Klaas Silver!

🔗 Voorbeeld 1
🔗 Voorbeeld 2