Professor Prlwytzkofsky en het coronavirus


Professor Prlwytzkofsky en het Coronavirus
Naar aanleiding van de schrijfsels van een niet nader te noemen medeclublid (want het was Piet Konijn) en de nu over ons heen komende coronagolf, wil ik nog het een en ander met u delen. Eigenlijk sinds er op radio en TV allerlei deskundigen (zij allen zijn kundig in des) ons kennis laten maken met hun deskundigheid heb ik het idee dat er binnenkort een aantal studierichtingen uit hun voegen gaan barsten of dat er minimaal wachtlijsten gaan ontstaan bij deze faculteiten. Aan welke studies denk ik dan zoal? Om te beginnen de studie die zich bezig houdt met epidemieën, de epidemiologie. Als je dat dan gaat combineren met bacteriologie heb je een deskundigheid om U tegen te zeggen. Voorts lijken virologie, immunologie en pandemoniumologie ook in het gevarengebied qua vollopen te zitten. Mensen die een dergelijke deskundigheid bezitten wacht ongetwijfeld een glansrijke carrière bij gemeenten en/of steden.
Een goed voorbeeld van zo’n deskundige is professor Zbygniew Prlwytzkofsky. Hij is sinds enige tijd de gemeentefenomenoloog van Rommeldam en in die hoedanigheid wordt hij voor vrijwel elk probleem opgeroepen. Soms werkt dat en lost hij het gegeven probleem op. Maar vaker raakt ook hij het spoor bijster. Hopelijk worden de huidige deskundigen daar niet door beïnvloed maar doen zij waar ze goed in zijn.
Ja, je wordt met zo’n deskundigheid dan voor elk wissewasje opgeroepen bij radio en TV om je deskundigheid ten toon te spreiden, ze buitelen dezer dagen over elkaar heen. Ieder heeft zo zijn eigen lezing (overeenkomstig zijn/haar deskundigheid), en slechts zelden zijn de deskundigen het helemaal met elkaar eens. Het zou een goede zaak zijn als wij als Nederlanders, Professor Prlwytzkofsky zouden kunnen inzetten. Dat zou een hele geruststelling zijn!
Was getekend
Grote G