Ingezonden werk - Deel 3

"Elk nadeel heb zijn voordeel", zei ooit een Amsterdamse filosoof. Nu het schaakleven zich volledig afspeelt op het wereldwijde web is er weinig verenigingsnieuws te melden. Maar gelukkig ontstaan er ook leuke nieuwe initiatieven, waaronder mooie nieuwe schaakcontent. Eerder dit jaar hadden we al twee edities waarin ik "ingezonden werk" deelde, bij deze de derde editie. Misschien is deze editie iets minder dik gevuld, maar deze is daarom niet minder interessant.

🔗 Link naar de eerste editie
🔗 Link naar de tweede editie

Maarten en Jessica
Maarten geeft regelmatig schaakworkshops op de vrijdagmiddag aan een aantal leden van sv Heerhugowaard. Door de Coronacrisis is dit helaas niet mogelijk, maar als alternatief heeft Maarten samen met Jessica een zeer interessant filmpje gemaakt. Het is een pittig schaakprobleem, maar Maarten en Jessica weten het heel helder uit te leggen.

Rick
Zoals u ongetwijfeld weet is Rick bezig met zijn YouTube-kanaal "Schaken Kan Iedereen Leren". De filmpjes worden steeds professioneler en de stof wordt ook steeds moeilijker. Als je bezig bent met de stappenmethode dan zullen de filmpjes je erg goed helpen om de materie beter te begrijpen.

🔗 SKIL YouTube kanaal

Gerard
Vaste gast van "ingezonden werk" is Gerard Groenveld. Eerder publiceerden wij al een filmpje van Gerard op zijn zelfgebouwde waterfiets, inmiddels is Gerard bezig aan een nog indrukwekkendere variant.

PS. Heeft u ook iets leuks om met de wereld te delen? Tijdens deze Coronacrisis kan het geen kwaad om elkaar op te vrolijken met leuke zaken! Mail mij gerust iets leuks op webmaster@svheerhugowaard.nl.