Herman Wuis overleden

Op maandag 6 juli is ons oud-lid Herman Wuis overleden. Herman was 88 jaar. Ondanks zijn leeftijd kwam hij tot voor enkele jaren naar de schaakinloop in de Nieuwe Horst, om een potje te schaken, maar Herman vond vooral het darten en het poolen leuk. Bijna zijn hele leven heeft Herman gewoond aan het begin van de Rustenburgerweg, waar hij een mooi huis had, met een lap tuin erom heen die hij zelf bij hield.

Herman was niet alleen een schaker, maar stond ook aan de wieg van Reiger Boys en hij kon goed turnen. Uiteindelijk, wel wat laat, heeft zijn inzet en naam bedenking voor Reiger Boys hem in 2017 een erelidmaatschap opgeleverd. Die had hij bij de Schaakvereniging al lang al te pakken, want die eer overkwam hem bij het tienjarig bestaan in 1977, samen met "Ome" Niek Schouten.

Herman was een eenvoudige sympathiek persoon, wars van poeha. Op het schaakbord een grillige speler die niet bang was om de stelling in vuur en vlam te zetten met offers en ludieke zetten. Herman we zullen je missen, het was goed je gekend te hebben.

Herman ligt opgebaard in de Raetstede.
(Verdere gegevens hebben we nog niet kunnen vinden, we verwachten een krantenbericht op woensdag 8 juli.)

Namens het bestuur, P.M.Konijn

De foto is uit 2015, we zien Herman staand aan de pooltafel met Jessica