Schaken in tijden van Corona

En dan is het ineens afgelopen. Zo heb je nog een clubavond met 37 man, zo gaat er een mailtje de rondte, van 2 weken even niet. En 2 weken wordt tenslotte voorlopig helemaal niet meer. Daar zit je dan met je interne. Daar zit je dan met de jeugd. Wat te doen ? We hebben nog een maand lang Zetjes gemaakt en verzonden. Je gaat extra stukjes schrijven om de Website toch aantrekkelijk te houden. De NHSB experimenteert met Online schaak voor de jeugd, en zo worden de laatste 3 Grand Prix afgewerkt. (Purmerend, Schagen en Haarlem) Zelf ga je ook wat meer online schaken. Lichess en Playchess, maar soms tref je van die tegenstanders die een paard nog niet van een ezel kunnen onderscheiden. Moet je daar je krachten en tijd aan spanderen ?

Met Johan Wester twee maal een reguliere partij gespeeld. 1e gewonnen (in fraaie stijl) 2e verloren (geen meter de ruimte gekregen) Johan was in ieder geval behoorlijk actief, hij heeft ook nog een aantal partijen tegen andere (groot)meesters gespeeld, waaronder Karel Keesman en ik dacht ook tegen Jean Paul, maar dat laatste weet ik niet zeker.

Gelukkig kunnen we vanaf juni weer bij de Swan terecht voor een potje, serieus of minder serieus. Voor het komende seizoen is het belangrijkste, dat we de Interne competitie weer op een redelijk normale manier van de grond krijgen. Extern gaan we kijken of we één of meerdere zaterdag teams op de been kunnen krijgen. Dat is pakkie an van Gerrit, de Grote G. maar ik heb er nu al zin in.

was getekend El Canino

Reacties

Leuke jongen, die Dimitri Reinderman !!

Leuk meisje, die Machteld van Foreest !!