Donderslagen ...

Nou ja, daar word je toch temoede van he. Weten wij (Rick, Mats, Kasper en ondergetekende…) op fabeltastische wijze DOS voor de beker uit te schakelen. (2-2) en dat op een winterse februari maandag met 50 cm sneeuw en een ijzige noordwesten wind, laten die jongens van het eerste, onder aanvoering van Karel Keetman die andere Alkmaarsche club, de Waaghalzen, compleet glippen. Ze hadden ons eigenlijk maar weer op moeten stellen. Ory, Wester en van Odijk kwamen er om één of andere reden niet aan te pas, misschien door het aanhoudende gesnif van die halve waaghals Alex A. Beetje verkouden ? Povere vertoning, Oenig spel, was weinig te Plooijen. Dat wordt geen extra straftraining door Harmen Jonkman, maar door die Castricumse jonkvrouwe Jeane Potters in huize 69 !! Dat zal ze leren !!
Over naar de interne competitie, waarin Menno Bosma de schaatsen voorlopig weer aan de wilgen heeft opgehangen en het schaken nog niet blijkt verleerd. Twee maal winst en meteen een Elo-sprong van 18 punten. Wie heb het !! De familie Aartsen/Sijs kwam positief in beeld want Martijn wist een leuke partij (waarin hij zeer gedrukt stond) tegen Rens Rense te winnen (intussen al na te spelen op internet…) en Jessica was druk doende René Blokker van het bord te duwen, maar dat lukte net niet. René had in het eindspel een aftrekschaak, waardoor hij een stuk won, maar twee sterke vrijpionnen van Jess zorgden voor voldoende compensatie en te elfder ure werd de vrede dan ook getekend. Enne 1 april wacht er een kleine verhuizing en dat is geen grap…..
Spectaculaire partijen waarbij de Keesmannetjes betrokken waren. Dennis in de aanval om 10 GG omver te mikkeren. Lukte niet, stuk tegen de nodige vrijpionnen, hevige tijdnood, nieuw bestel, onder aanvoering van een energieke kolonel, remise. Niet voor Maaike, die een openingsfout tegen William uiteindelijk met een 0 moest bekopen. Verder herstel van Nico Duin, alhoewel dat later van zijn biljarten niet gezegd kon worden, moet maar eens in training gaan bij Nico Rietbergen. Al doe je het licht uit, hij maakt ze nog. (Blind biljarten……)
Zelf een boeiende partij gespeeld tegen Chris, maar goed staan en niet kunnende winnen blijkt nog wel eens het euvel in dit seizoen…(zowel intern als extern) “Verdedigen is ook een kunst”, sprak C. terecht, nadat hij een eindspel met lopers van ongelijke kleur remise had gehouden….
Deze eindspelen zijn soms te winnen als de slechter staande partij weinig ruimte heeft. Zo kan ik me een partij herinneren uit het goede oude Hoogoventoernooi tegen een mooie Poolse dame. Oh wat was ik trots. Verder niks te liegen….. ,
 
DAN DE GROETEN VAN pIETBULL