Nieuwe schaakpauze door Coronavirus

Door de opmars van het Coronavirus is het schaakseizoen bij sv Heerhugowaard tot nader order gepauzeerd.

Om het virus een halt toe te roepen heeft het kabinet een nieuw pakket aan maatregelen vastgesteld, welke op meerdere punten botst met onze clubavond. Onze speellocatie café De Swan zal de deuren voorlopig gesloten moeten houden en ook de amateursport krijgt de nodige beperkingen. Na twee weken met een versneld speeltempo geschaakt te hebben, ziet het bestuur van sv Heerhugowaard zich nu genoodzaakt om alle schaakactiviteiten op te schorten. Dit nieuwe pakket aan maatregelen geldt vermoedelijk voor minimaal 4 weken. Zolang dit pakket van kracht is zal er niet geschaakt worden bij sv Heerhugowaard.

Het schaakseizoen 2020-2021 kende voorlopig zes interne speelronden. Wanneer de Coronasituatie het weer mogelijk maakt dan willen we graag onze schaakactiviteiten hervatten met speelronde 7 en verder. Dit zal betekenen dat het schaakseizoen 2020-2021 mogelijk een uitloop heeft in de zomer van 2021. Voorlopig worden al onze mooie schaakplannen dus uitgesteld, van annuleren is op dit moment nog geen sprake. De eerste externe wedstrijden zijn inmiddels al naar april verplaatst, sowieso zal sv Heerhugowaard voorlopig niet op het wedstrijdformulier terug te vinden zijn.

Neem voor vragen contact op met iemand van het bestuur. Wij zullen u blijven updaten, zowel via onze website als via de mail/telefoon. Blijf gezond en tot snel achter het schaakbord!