Schaakpauze door Coronavirus

Door de opmars van het Coronavirus is het schaakseizoen bij sv Heerhugowaard tot nader order gepauzeerd.

Om het virus een halt toe te roepen heeft het kabinet de nodige maatregelen vastgesteld, welke op meerdere punten botsen met onze clubavond. Onze speellocatie café De Swan moet de deuren voorlopig gesloten houden en ook de amateursport heeft de nodige beperkingen. Het bestuur van sv Heerhugowaard heeft daarom besloten om vanaf 13 oktober alle schaakactiviteiten op te schorten (met uitzondering van het jeugdschaak). Zolang de maatregelen een fysieke schaakavond in de Swan onmogelijk maken, zal er uitsluitend online geschaakt worden bij sv Heerhugowaard.

Het schaakseizoen 2020-2021 kende voorlopig zes interne speelronden (waarvan de laatste twee ronden met versneld speeltempo). Wanneer de Coronasituatie het weer mogelijk maakt dan willen we graag onze schaakactiviteiten hervatten, we zullen te zijner tijd inschatten hoe we hier invulling aan kunnen geven. Hou er rekening mee dat het schaakseizoen 2020‑2021 mogelijk tot in de zomer kan uitlopen. De geplande externe competities zijn geannuleerd, de KNSB gaat een alternatief verzinnen wanneer de tijd daar rijp voor is.

Neem voor vragen contact op met iemand van het bestuur. We zullen u blijven updaten, zowel via onze website als via de mail/telefoon. Blijf gezond en tot snel achter het schaakbord!