Gemengde gevoelens

Beste lieve schakers, kent U dat begrip; gemengde gevoelens ?! Ik moest hieraan denken, toen ik de laatste twee keer de achterzaal van de Swan betrad. Gemengde gevoelens. In plaats van een volledige schaakavond nu een soort geamputeerd schaakavondje. Met 40 minuten op de klok per persoon voor iedereen. En voortmaken, zodat je op tijd de limiet bereikt, het materiaal nog kan opbergen en nog even een versnapering kan nemen. Van een Duveltje moet je toch kunnen genieten. Dat sla je niet achterover als een Amsterdammertje. Gemengde gevoelens. Je scoort een punt tegen je naamgenoot in eigenlijk een verloren stelling. Dat punt wil je niet hebben, maar accepteert het toch maar. Gemengde gevoelens, want een praatje na afloop is bijna niet mogelijk. "Wat heb jij gedaan ?"

Dan is er de zin en onzin van het Corona beleid (hou me te goede, in het algemeen hè.) We ontsmetten onze handen bij binnenkomst, maar weigeren elkaar de hand te schudden voor aanvang van de partij. In plaats daarvan een elleboogje. Zo wordt de 1,5 meter afstand tot elkaar drasties verkleind. Wie heeft dat elleboogje verzonnen ? Welke beschuitmuts heeft dat uitgevonden ? Doe dan een boks of een Sayonara*.

Piet Manni verscheen afgelopen donderdag met een mondkapje. Piet is een schaker. Hij denkt na. Hij voelde zich niet 100% maar wilde toch graag spelen. Dus een mondkapje, zowel voor zichzelf als voor zijn mede schaker. Chapeau Piet. Dit zouden meer schakers, die nu weg blijven, moeten doen. Tegenstander van Piet (overigens) was niemand minder dan Wijnand Buding. Ik hoorde van Gerard Reijnen, dat Wijnand zijn 1e tegenstander was bij de senioren "back in 1979 ?" Wijnand verloor door een blundertje snel. "Ja, ik heb 40 jaar niet geschaakt, dus ik moet er weer even inkomen", was zijn laconieke response.

Tot slot nog even de opmerking om allemaal aan Eric de Jong te denken. De nu 78 jarige Eric (jarig op 30 september) gaat dinsdag 12 oktober onder het mes. We wensen je veel sterkte Eric en hopelijk tot snel weer ziens achter het schaakbord

Was getekend Pietbull

* Nu betekent Sayonara - tot ziens, met andere woorden: Ik ga snel gehakt van je maken, dan kan je naar huis ! Wil je iemand succes wensen, dan zeg je: Koün O.