Donderslagen 2

Afgelopen donderdag de laatste donderslag voor Heerhugowaard 2. Thuis tegen het al gedegradeerde team van Castricum 3. Dus, zoals Gerrit al zei: “Om des keizers baard”. En hij krabbelde eens stevig onder zijn kin. Niks om des keizers baard !! Met het mes op tafel en de bloedvlag aan de bezaansmast, om die baard eens stofvrij te maken. Er werd dan ook weinig salon gespeeld. Dankzij invaller William en een vlotte remise van Nico Duin (hé, hé, dat werd tijd) stond het lange tijd 1 ½ - ½ voor de thuisploeg. Maar we moesten er toch nog hard voor zweten om de overige puntjes binnen te krijgen. Vele ogen gingen naar het bord van Mats, die vanuit de opening, wat je noemt een zeer plezierige stelling wist te bereiken. Het werd een keurige overwinning van onze youngster en daarmee tevens topscorer van het 2e achttal. Daarmee aantonend, dat de keuze voor de jonge garde aan het begin van het seizoen, terecht was. De laatste 4 borden deden het zowie zo heel goed, want aan het eind van de baard, was het 4-0 op 5 t/m 8. Het enige dipje was de nul van Rickmans op 1.

Don2Dia1.pngOnnodig zoals zo vaak, Rick heeft nog wel eens de gewoonte om bepaalde zetten redelijk a tempo te doen en dat wreekte zich ook nu weer. In nevenstaande positie speelde Rick (zwart) d4 en werd toen verrast door Lf7+ waarna de h-pion muteerde tot dame en er geen houden meer aan was met koning, loper en slemielig a-pionnetje. Na Kxb4 kan zwart prakties niet meer verliezen. Jammer, jammer, Lentebok.

Verder fel bevochten remises van Willem v.d. A. en Piet K. en er werd een einduitslag genotuleerd van 5 ½ - 2 ½.

Gedetailleerde  uitslag:

Bord Heerhugowaard 2 Castricum 3 5½ - 2½
1 Rick Smit Hans Leeuwerik 0-1
2 Piet Konijn 1 Wim Pool ½ - ½
3 Willem v.d. Akker Gerard Kuijs ½ - ½
4 Nico Duin Jos Maasdijk ½ - ½
5 Chris Holdorp Ab Hoolhorst 1-0
6 Mats Bakker Gerard Blees 1-0
7 William Thomson Henk Vaesse 1-0
8 Kasper v.d. Meulen John Chadwic 1-0

 

Don2Dia2.pngIntern zagen we Sandra Keetman weer eens in aktie. Martijn liet zich een beetje te makkelijk inpakken.
Sandra (zwart) had zojuist Da2 gespeeld en valt daarmee twee pionnen aan en de b1 toren. Martijn verkoos voor Tdb4 en verloor achtereenvolgens pion c2, pion f2 en later door een schaakje ook nog eens e4 en toen was het snel over. Veel beter was Tbd1 geweest. Ook nu gaat c2 verloren maar wit kan op d6 slaan een heeft een mooie actieve torenstelling. Voldoende compensatie voor het verloren materiaal, gezien het feit dat bij Sandra, Tb8 weinig actief staat.

Jessica boekte wederom een remise. Zo kan je nog eens remisekoningin worden. (En, ze merkte op dat ze geen laatste meer stond, maar 44e . Nou dreigt Henk de Waal van de club te gaan, want hij heeft een nieuwe passie gevonden in het Jeu de boulen. Dat gaat als volgt: Je hebt een but en daar moet je 3 kale ballen naar toe gooien. Wie er het dichtst bij komt, die wint. Een echt Butspel !! Ja, je wordt een jaartje ouder nietwaar !! Maar ik heb al tegen Henk gezegd, dat als hij lager op de ranglijst eindigt dan Jessica, hij er niet af mag !! Henk staat 39e met 7 punten voorsprong op Jess. Nou als ze volgende keer tegen mekaar moeten, dan wordt dat verschil in 1 partij mooi weggepoetst, baardmannetje !!

In de top van de ranglijst de nodige remises. Karel Keesman lijkt behoorlijk uit vorm (of is dat maar schijn ?) Het is te hopen dat die vorm er komende week tegen KC 4 er weer is. Vlotte remise ook tussen Dennis en Jean Paul. In de top kwam alleen Karel Otto tot winst tegen Harut Calustjan.
Veel bekijks tenslotte bij Blomsky Beat tegen Maarten de Haas. Pionneneindspel dat net remise te houden was voor de kampioen van Heerhugowaard Noord. (Ho, ho, hoor ik Anton Molenaar zeggen….die voor de verandering maar weer eens van Siem Appelman won)

Niets meer te liegen ?

Tot de volgende donderslag….Pietbull