Redelijk voor Schut

Op donderdag de 7e voor het eerst mee gedaan met het online-toernooi van de club. Met 7 minuten plus 2 seconden increment werden er de meest waanzinnige partijen gespeeld. Er waren 8 deelnemers, maar Rens trok zich, bij het zien van het deelnemersveld terug, zodat we elke ronde een stilzittert hadden. Nou ja, stil zitten, tijd om een biertje te ontkurken en tevens de partijen te volgen die aan de gang waren.

Ronde 1 bracht me tegen onze voorzit. 1.c4 ik meteen via de cha: "Slap Engels" ingevuld (blijf a.u.b. netjes via de chat) De partij ging gelijk op, maar niet qua tijd. Volgens mij kreeg Edwin er steeds 4 seconden bij, die er bij mij werden afgetrokken. In een redelijk gelijkstaande stelling gaf ik pardoes een volle toren weg.

In ronde 2 moest ik het opnemen tegen: Ikzeidegek. Achter deze naam schuilt de grote motor achter de interne en de online, Kasper v.d. Meulen. Het werd een boeiende partij, waarin dit keer de tijd aan mijn kant stond. (Time is on my side, Roling Stones) Ik kon een punt bijschrijven.

In ronde 3 moest ik tegen Schutze. Deze knakker presteerde het om elke met zwart gespeelde partij te openen met 1. .. a6, Dat hebben we ooit Tony Miles zien doen tegen niemand minder dan Anatoli Karpov. En hij won. Schutze uit de mouw won ook. Hij kwam even binnen op de 2e rij met zijn torens. Er was geen houden meer aan. Gevolg was wel dat ik de ronde daarop een reglementair punt kon noteren wegens oneven.

In de voorlaatste ronde kreeg ik Crusher1963 tegenover me. Ik denk dat deze persoon schuin tegenover me woont. Ik kwam totaal gewonnen uit de opening. Nam het daarna te lichtvaardig op. Verloor ergens een stuk dat ik toch al voor stond en kreeg vervolgens te maken met slinkende tijd en een ver doorgebroken d-pion. Hetgeen mij de das om deed. In te laatste ronde tegen WelcomePlayer was de "engine" leeg en eindigde ik met de teleurstellende score van 1 echt en 1 reglementair op de onderste plaats. Daarna nog maar even op Pleechess (met de laptop op de WC) mijn gram gehaald op een paar buitenlanders.

Schutze won het toernooi ongeslagen. Vooral zijn handigheid in dwingende tijdnood is opvallend. Zie de gestolen overwinningen tegen Dievanons en Ikzeidegek.

Volgende week 4 ronden met een tempo van 15 minuten plus increment. Ik kan het iedereen aanbevelen. Schrijf je (op tijd) in, met minder dan 10 deelnemers nemen we geen genoegen.

Was getekend Pieterpad