Als je haar maar goed zit

Dit weekend stond in het teken van de beker. Niet die dennenappel die in de Johan Cruijff Arena blijft, maar de digitale beker waar Gerrit eerder al over schreef (link). Na de eerste wedstrijden in huize externe wedstrijdleider gespeeld te hebben, kozen we nu voor huize interne wedstrijdleider. Gerrit en Rick waren helaas verhinderd dus er moest een Piet Konijn uit de hoge hoed getoverd worden. Dit konijn bleek vrijdagavond plotseling myxomatose te hebben (of iets vergelijkbaars), maar gelukkig was Mats de redder in nood. Voor het clubbelang heeft Mats zijn kappersafspraak in allerijl naar voren kunnen halen.
Het tweede hoofdstuk van ons bekeravontuur begon met de inhaalwedstrijd tegen Het Zwarte Schaap van Loek van Wely. Rond 11:30 namen Marijn, Dennis, Mats en ik plaats achter de laptops in onze geïmproviseerde war room. Na lang twijfelen en goed zoeken besloten we allevier vol overgave op de deelname-knop te klikken. Dit deden Mats en ik dusdanig overtuigend dat onze tegenstanders daar niet van terug hadden. Manuel Bosboom en Tobias Kabos wisten niet wat ze zagen en incasseerden de nullen gelaten.
Loek van Wely callde onze bluf en ging wel de strijd aan met Marijn. Onze eerstebordspeler speelde twee geweldige partijen (link), maar hij liep tweemaal tegen een bad beat aan. Marijn maakte indruk met zijn openingstheorie, in de eerste partij had Marijn na 20 zetten nog steeds een voordeel, maar hij was vergeten aan zijn pokerface te werken waardoor het kleinste foutje werd afgestraft. Dennis gokte op het verkeerde paard en verloor beide partijen van een speler die zichzelf "Het Zwarte Schaap" noemt. Door de 4-4 splitten we de pot en kregen beiden één wedstrijdpunt. Geen slecht resultaat tegen de uiteindelijk chipleader!
Ronde 4 speelden we tegen Amsterdam West. Ik geloof dat Dennis steeds stukken cadeau kreeg en dat Marijn, Mats en ik ze weer teruggaven aan onze tegenstanders. De 6-2 nederlaag was dus wel verdiend. De slotronde bracht ons de Arnhemse Schaakvereniging. Technische mankementen bij Chess.com gooiden nog even roet in het eten, maar na enige vertraging en een goddelijke interventie van Gerrit kon de wedstrijd toch van start gaan. In de wetenschap dat Arnhem toch nog een rotweekend zou krijgen spaarden we ze een beetje. Marijn scoorde 0,5 punt, Dennis scoorde 1,5 punt, ik scoorde 0,5 punt en Mats had een mooi kapsel. We kwamen uiteindelijk net een tiental punten tekort om ons te plaatsen voor de knock-out fase.
Al met al hebben we een gezellige middag gehad. Dennis heeft ook deze middag de meeste punten gescoord en kan met 6,5 uit 10 terugkijken op een prima bekercampagne. Marijn heeft weer bevestigd dat hij heel goed kan schaken, de resultaten volgen dan vanzelf. Mats was de held van de dag door last-minute in te kunnen vallen. Ik ben blij dat de jongens mij van mijn kratje bier af wilden helpen. Nu aftellen naar volgend seizoen, waarin we hopelijk weer op avontuur mogen in de boze buitenwereld!