"The Outlaw Years"

De Algemene Ledenvergadering van 29 augustus 1991 zal de geschiedenis zijn ingegaan als een van de meest hectische en turbulentste. Er waren meer dan 40 leden op deze vergadering. Kom daar nu maar eens om. Onze toenmalige voorzitter Eric de Jong zou het stokje over gaan dragen aan Nico Kemp. Er werd altijd stevig gediscussieerd over de financiën (Carol Schuttenhelm en Cees Beerens) de interne competitie en dit keer vooral over de externe.

Wat was het geval ? Er was een voorstel binnen gekomen om Heerhugowaard 2 te "bevolken" met een stel jonge honden, een soort vriendenteam. Jongens, die na gedane studie weer volop actief wilden gaan mee schaken. Uiteraard leverde dit een langdurige "babbel" op met tenslotte een stemming die het voorstel afwees. Men vond een "club in een club" geen goede zaak. Welnu we weten allemaal wat daar het gevolg van was, de oprichting nog die zelfde avond (sommige zeiden zelfs: 's nachts) van het Schaakgenootschap Straffe Hendrik.

Achteraf terugkijkend op deze tijd, hebben we denk ik een unieke kans gemist om de promotieklasse en mogelijk zelfs landelijk te halen, maar ja, hoe is het spreekwoord ook al weer; achteraf kijkt men een koe in de . . . .

Na een dikke tien jaar was het Hendrik avontuur voorbij en schaarden de intussen iets ouder geworden jongeren, voor zover ze in de omgeving van Heerhugowaard woonden zich weer in de schoot van de moedervereniging.

Het boek over Straffe Hendrik is bij mij te bestellen. Kosten zijn 22,50, maar dan heb je ook ruim 260 bladzijden leeswerk mee in huis.

was getekend: Piet Konijn, piet1951@outlook.com