Op de valreep

Het jeugdschaakseizoen heeft op de valreep toch nog een afsluitende avond gekend. Op donderdag 20 mei konden aan de van Duivenvoordestraat de prijzen voor de 1e helft van de competitie worden uitgereikt. Daar aan vooraf gaven Ilse Brans en Evert Rus een simultaan. Evert won van Ayden Snijder en Sietze de Roon en moest allleen de koning omleggen tegen Sam Duin. Ilse versloeg Jayden en Dylan v.d. Meulen, maar had het moeilijk tegen Linus Wermuth en Nevis Kooge. Nevis won uiteindelijk en de partij tegen Linus werd remise gegeven.

De revelatie van de 1e helft van de competitie was wel Tessel Schrijver. Ongeslagen werd hij clubkampioen. Hij is met sprongen vooruit gegaan, mede dankzij veel spelen op zijn school "de Spinaker" in Alkmaar. Iain de Kok, bijna een veteraan bij de jeugd, veroverde de 2e plek en de uit Schermerhorn afkomstige Nevis Kooge de 3e plek.

Bij de B-spelers was Linus Wermuth, eveneens afkomstig uit Schermerhorn, de sterkste. De overige prijswinnaars waren Sam Duin, Ayden Snijder en Bratt Beertsen. De prijzen voor de Bolletjestrui gingen respectievelijk naar Tessel Schrijver wiens Elo met 64 punten was gestegen en Linus Wermuth die 19 punten bij elkaar sprokkelde. Tenslotte was er nog een fraaie beker beschikbaar als aanmoedigingsprijs voor Frank Schrijver....... en nu maar hopen dat Frank het in september weer aandurft om achter de 64 velden te duiken. Beetje trainen met je oudere talenvolle broer Tessel, Frank en je zult spinazie eten !

Verder nog een woordje van dank aan alle jeugd(be)geleiders, metname John Nieuwland en Ilse Brans voor hun bijdrage aan vele geslaagde avonden.

was getekend piet konijn