Terrasvogels


(Klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Ondanks het matige weer, de meeste schakers zaten met dikke truien en jassen aan, was het een drukte van belang donderdagavond 1 juli op het terras van de Swan. John Nieuwland wilde nog wel eens kijken of hij het niet verleerd was. Tegen Piet Konijn 1 werd uitvoerig kommentaar geleverd door Rick Smit en Mats Bakker. Stop een kwartje in Rick en hij praat de avond wel aan elkaar vast. Daar heeft hij wel de SKIL voor. Mats moest ook nog snel even een potje alvorens het darten hem zou gaan opslurpen.

Menno van Beek ja, ja ooit onze befaamde cartoonist, werd verblijd met een exemplaar van "Aanraken is zetten", waarin een aantal tekeningen van hem zijn opgenomen. Onder de goedkeurende blikken van Piet van Veelen deden Rens Rensen en Ilse Brans hun zetten op de 64 velden. Piet wist ons overigens te vertellen, dat de schaaksoos op de maandagmiddag in Alkmaar nog steeds actief is. Dit onder de bezielende leiding van Wim Pastoors.

Er werd met Gerrit van Oostrum en Lucas Oliveira nog even gebrainstormd over een KNSB-team, dat, zoals het zich nu laat aanzien, er gaat komen. De even langs wippende Johan Wester meldde zich als reserve en zou zoon Marijn ook nog even benaderen, zodat een 8tal met reservespelers geen probleem moet zijn. Henk de Waal liet aan Casper Schat, Tom Lambooij en John Nieuwland nog even zijn befaamde plofmat zien, Pd2. Wie waren er nog meer ? Maarten en Emiel Piek. Emiel speelt al bijna 40 jaar een tweekamp met Rob Hollmann. 1 partij met wit en 1 partij met zwart en iedere zondagavond de zetten doorbellen. Ja, ja zo kan dat ook in tijden van internet en Lichess ! Misschien komt deze tweekamp nog wel eens in het Guinnessboek.

Tenslotte moest ik de gezellige drukte van het Swanner terras verlaten. Er moesten nog een zootje oranjevlaggetjes uit ons straatbeeld verwijderd worden. Tis niks dat je ze ophangt, maar als die voetballers het dan af laten weten...

epiloog: Zoals jullie weten plaats ik altijd een foto bovenaan mijn stukjes. Die hebben meestal niets te maken met het artikel. Deze foto komt van internet af en is waarschijnlijk gemaakt op een "schaaksoos" ergens in Amerika (VS) Bestudeer hem goed en ondek de bijzonderheden. Succes.

was getekend Pietbull

Reacties

Om de bijzonderheden nog beter te kunnen bestuderen is de afbeelding nu klikbaar, waarna er een versie in full-screen wordt geopend. (Je kan ook HIER klikken)