Terrasvogels 2


(Klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Schaakvrienden, allemaal de bijgeplaatste foto bij het 1e deel Terrasvogels uitbundig en uitvoerig bekeken ?! Met dank aan Kasper, die als Webtechneut het mogelijk heeft gemaakt om de foto uit te vergroten, zodat die ongelooflijke details zichtbaar worden. Wat een prachtige verzameling Schaakvogels. Ik weet bijna niet waar ik beginnen moet. Oké, een poging.

Allereerst is het (vaak) zo dat in de VS iedereen een eigen schaakspel mee neemt vandaar dat we in de zaal een allegaartje aan borden en stukken tegenkomen op de tafels. Het gezelschap is een mellee van jong en oud, het merendeel mannen. Helemaal vooraan staat een rollator, althans dat meen ik te zien. Waarschijnlijk is de flamboyant geklede dame rechts daar de trotse bezitter van. Let even op dat 1e bord. Alles staat nog in de beginstelling, maar er staat een paard op e5 en er is een zwarte pion verdwenen. Ik denk dat baardmans nog niet wakker was. Dame opent met Pf3 en baardmans antwoordt met e5 waarna dame met arrogant gebaar de pion van het bord slaat. Kijk maar eens naar haar gezicht. Het druipt er vanaf ! Baardmans heeft overigens een doos naast zijn bord staan. Ik dacht eerst dat daar "Pirates of the Carebean Chess" op staat, maar bij nader inzien denk ik dat er toch iets anders staat.

Op de tafels allerlei rotzooi wat er niet thuis hoort. Scheef vooraan een bakje met ondefinieerbare snoepjes, waarnaast een bananenschil. Die ontwaren we ook naast bord 2. Hoe kunnen mensen zo schaken ? Ik vind dat onbegrijpelijk. Bij de Swan zie ik dat ook wel eens. Kopjes naast het bord, lege koekverpakkingen die op tafel liggen, etc. Op de foto verder natuurlijk flesjes met water, een grote kartonnen beker met die overheerlijke niet te drinken Amerikaanse koffie en naast het 3e bord in de eerste rij lijkt iemand, die juist een slok neemt een sandwich naast zijn bord te hebben staan. Altijd al gezegd, die eters zijn het gevaarlijkst.

Achterin rechts heeft iemand een narrenkap op. Heeft zeker eens het Strafblad gelezen en zijn vorige gespeelde partij verloren. Ja, dan moet je de muts op. De dame vooraan heeft haar nagels de zelfde kleur gegeven als haar fraaie hoed. Achterin tegen het raam een broer van Bob Marley en helemaal links een jong meisje met geel shirt die een grote witte koningin naast haar bord heeft staan.

Al met al een interessante mengelmoes van petten en kapsels en baarden en koppen.

was getekend Pieternel

p.s. Ik hoor graag commentaar !

Reacties

De man met baard lijkt mij weldegelijk een echte piraat...(als je een buitenstaander of Amerikaan een foto van onze clubavond stuurt dan zal die wellicht ook zijn wenkbrauwen fronsen)