Waar is de echte schaakorganisator, waarom houdt hij zich schuil?

Placht Nederland in de zomermaanden een El Dorado te zijn voor schaakliefhebbers, je kon kruipend van toernooi naar toernooi, deze en afgelopen zomer is het oorverdovend stil. Geen Hoge School Zeeland, Geen SPA in Amsterdam, en waar is Dieren gebleven? Theothorne, een speelzaal waar je 120 man kunt laten schaken, een kanon aan de zijkant neer zetten, afschieten en je raakt nog geen speler, zo ruim!! Nee, de organisatoren kiezen de makkelijke weg. Nog maar een jaartje wachten. Angsthazen zijn het.

Laten ze een voorbeeld nemen aan die kleine dambond. Afgelopen juli, Heerhugowaards Open, bijna 70 deelnemers met een prachtig resultaat voor de ons wel bekende Luuk Terweijden, broer van Dinant. Vervolgens eind juli, begin augustus (net afgelopen), het Nijmeegs Open. Het aantal deelnemers weet ik even niet, maar dat zal nog wel even hoger gelegen hebben dan de deelname in de Waard. En als we nu stevig doorwandelen op het Pieterpad komen we vanzelf in Brunssum terecht. Even opgezocht: Ruim 70 deelnemers.

Schakend Nederland laat het mooi afweten. Lekker makkelijk! En hoe zit het in het buitenland? Via Lucien Deschuyteneer kreeg ik de info binnen over Geraardsbergen. Start op 8 augustus, 214 deelnemers!! Ook Leuven gaat dit jaar weer door, zij het met een beperkt aantal inschrijvingen. Goed, laten we niet al te negatief zijn en positief afsluiten: Op zaterdag 14 augustus kan je een gezelling toernooi mee maken op Texel, bij Jaap Dros in de tuin. 7 ronden, 20 minuten + 3 seconden increment. Wedden dat Jaap nog een keer zijn gitaar erbij pakt! En eind van de maand gaat Oscar Romero in Hoorn gewoon door. Check voor de juiste datum en tijden de website van Caïssa-Eenhoorn. En wij, wij gaan natuurlijk op de 25e september gewoon het 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi verspelen!

Heb er nou al zin in.

Was getekend Pietbull