Schaakjournaal 02-10-21

Wel na het hectische Chrysantenweekend was de focus deze week weer gericht op de clubavond en jawel de 1e schaakinloop van het nieuwe seizoen op vrijdag 1 oktober in de Swan. Overigens Eric de Jong nog gefeliciteerd met je verjaardag (En Gerrit en William ook).

Op donderdag hadden we weer een redelijk gevuld huis en we konden Dale Neijzing gelukkig weer achter de 64 velden begroeten. Eén van zijn laatste partijen vorig seizoen was tegen John Nieuwland. En wat denk je, ook nu zat hij weer tegen John voor de beker. Een iets gunstiger toreneindspel werd door Dale vlekkeloos uitgespeeld, toen John een poging deed ijzer met handen te breken.

Voor de interne kregen vader en zoon Wester het met elkaar aan de stok. De partij werd uiteindelijk remise en nee, dat was absoluut niet van te voren afgesproken en nee het was ook zeker geen salon. Verrassingen waren de nederlaag van Rob Spaans tegen Erik Schat en de stevige remise van Gerard Reijnen tegen Wijnand Buding. Toch zat de mooiste partij wederom het langst. Het treffen tussen Maarten de Haas en Hein Schut. Het slot was bijzonder. Hein haalde als 1e een dame op a1, maar Maarten haalde vervolgens een dame met schaak. Door de ongelukkige positie van zijn koning moest Hein op de diagonaal h8-a1 plaats nemen (neemt U even plaats) en verloor na schaak op h8 zijn pas veroverde dame op a1. Stik barst en verrot.

Bij deze wijzen we alle clubleden nog even op onze 1e bondswedstrijd dit seizoen. Komende zaterdag thuis wordt het vanaf 13.00 een gezellige schaakhappening. Heerhugowaard 1 ontvangt dan in de Swan, Caissa 5 en dit is het Amsterdamse Caissa. Nog leuker is het feit dat onze bloedsbroeders van Opening '64 dan eveneens aanwezig zijn en zij kruisen de degens met het 2e team van Magnus uit Schagen (Met op het 1e bord Colin Stolwijk... geintje...). Komt allen kijken, genieten en misschien een biertje happen !!

Was getekend Pietjebel