Schaakjournaal 23-10-21

Was het afgelopen donderdag de avond van de kortsluiters ? Gelukkig bleef bij Rietbergen het licht branden. Wat te denken van Piet C. Vorige week nog glorieus winnaar tegen Jan, de monnik Barteling. Nu ging hij in 7 zetten (!!) de mist in tegen Mats en het was nog mat ook. Piet van Veelen, we dachten de man in vorm was het volgende slachtoffer. Na 12 zetten een stuk weggeven tegen Ronald van Ewijk. Over en sluiten. Het klapstuk was wel Justin die tegen Richard Gooijers tactisch dacht, laat ik eens de Grob van stal halen, dat staat altijd borg (omkeren) voor spektakel. En inderdaad, maar het spektakel kostte hem wel de kop. Al met al is Richard lijstaanvoerder bij de C-tjes en staat hij hoog genoteerd in de lijst van de Bolletjestrui.

Bovenin keek men de kat uit de boom. Voorzichtige remises tussen Kasper en Johan, Maarten en Marijn en tussen Piet M. en Karel, alhoewel bij die partij de opening en het vroege middenspel een spectaculaire partij deden vermoeden. Na ruil van de dames bleef er een spel over met ieder twee torens en een paard en nog wat her en der verspreid over het bord staande pionnen. De langste partij kwam dit keer op naam van William en Hein. Zij zaten tot ver in biertijd zich suf te piekeren over "hoe nu verder". William ging er uiteindelijk met het hele punt vandoor. De Schot is bezig aan een degelijke 1e helft van de competitie.

Ja, en dan was er nog de doop van het nieuwe schaakmagazine: Mat en Plakkerig. De 1e exemplaren werden uitgereikt aan voorzitter Edwin, wedstrijdleider intern Kasper en aan hoofdredacteur en groot kenner van rode wijn, Tom Lambooy.

Komende week (29 okt.) reist een 5 tal clubgenoten af naar Leuven in België om deel te nemen aan het 7 rondig aldaar. Dankzij de versoepelingen rond Covid is het aantal deelnemers opgeschroefd naar 140. Onze diehearts zijn: Hein Schut, Richard Gooijers, Roel Bakker, Mats Bakker en Piet Konijn (We rekenen Roel maar even voor het gemak als zijnde lid van onze club). Voeg daarbij Michaël van Liempt van de Waagtoren en U begrijpt dat het daar een dolle boel gaat worden. Mats is al aan het indrinken in Brussel.

Was getekend El Canino

p.s. Roy Rietbergen, gefeliciteerd met je landskampioenschap !