De Donderslagen 3

En wie dendert daar de Swan binnen ? Juist Tjibbe Bijlsma. Komt weer eens een partijtje spelen. Das leuk. Gelukkig kon Tjibbe meteen aan de bak. Even warm draaien tegen Rens Rense. Dankzij een vlotte salon tegen William Thomson (doet samen met nog een grote groep Heerhugowaarders mee aan het veteranen in Hoorn) had ondergetekende ruimschoots de tijd om eens een extra ronde langs de borden te doen. Alhoewel onder het genot van een Affligem Dubbel na filosoferen over de eigen partij, samen met Old Grady ook best leuk is. Nico Duin in diep gepeins verzonken tegen Gerrit “the Wall” van Oostrum, of zijn opstoot f2-f4 wel goed zou wezen. PK 2 en Anton M. in een woest gevecht bezig. En Mats, met een stuk achter remise houden tegen Gerard Groenveld. “Ja, sprak Gé, “ik schoof net iets te snel de pionnenketen dicht en toen kon ik er niet meer door komen”. (Dat gebeurde op zaterdag nog een keer, maar dan bij onze voorzit waardoor hij de winst miste…..)

En dan waren er de Keetmannen en vrouwen. Ze waren er alle drie. Eén tip, als ze op een rijtje gaan zitten, dan dreigt er gevaar ! En dat was ook deze keer weer raak. Sandra won van Henk “jeu de boule” de Waal, Dennis klopte Adri Maijers en tenslotte zorgde Maaike voor het huzarenslaatje door van Johan Wester te winnen. En nu niet zeuren over het tempo. In 5 minuten moet het ook kunnen !!

Overigens deze laatste was samen met de partij v.d. Akker – Ory voor de Bekercompetitie. Willem verloor in betere stelling, doordat hij even niet door had dat het kwartier er al bij was gekomen. (En er dus vervolgens al weer af was !!)

Vraag tussendoor = Henk de Waal familie van Lodewijk de Waal ?

Lange partij verder en goeie prestatie van Chris Holdorp, die misschien toch wel tegen het gewonnene aan stond tegen Oscar van Ewijk. Met het slinken der tijd werd een tactisch remise aanbod, na ampele overwegingen door Oscar aangenomen. Nou, hopelijk is het een slechte generale voor een goeie uitvoering, zaterdag tegen KC4. En dan is Chris, als wedstrijdleider toeschouwer…… Harut Calustjan miste op de valreep een halfje tegen Maarten en werd matgezet…. (Ook Maarten doet het goed op het veteranen in Hoorn, kijk maar eens op:

René Groenendijk vroeg zich af, waarmee hij zou beginnen (De vraag werd gesteld, wat hij wilde drinken…en niet waarmee hij wilde openen.) We praten…laten we zeggen kwart voor 9. Nou hij stond op het punt om een Amsterdammertje te bestellen. Met verkrachte eenden hebben we hem er vanaf gehouden. En zie, het hielp. Hij zette koffie en tegenstander Peter Wuis matterdemat ! Jammer dat het de avond erop een stuk minder ging, maar ja hij zat toen tegen een stuk geloof ik….(van onze verslaggever Antonio Miller.)

Ja, en dan Menno. Schaatsen geslepen, in het vet gezet en opgeborgen en vervolgens 4 op rij winnen op de 64 velden. “Dat is me in al die jaren nog nooit gelukt”. Ook Auke Nicolai moest er aan geloven. Dus toen maar vluggeren tegen een vreemdeling zeker, die verdwaalt is zeker. Meneer Hes(s) kwam binnen, zonder kloppen en timmerde Menno er in 2 vluggertjes ongenadig af. Maar ja, enige schaakervaring uit het verleden was hem niet Vreemd. (Volmac, Vredeburg, 0-0-0) en andere clubs passeerden de revue.

Niks meer te liegen verder meneer Rabbit ??

Tot de volgende keer.

Pietbull