Schaakjournaal 08-11-21

De uitwedstrijd van Heerhugowaard 1 op zaterdag 6 november werd met nipt verschil gewonnen van Santpoort 2 door de mannen van nieuwe Teamcaptain Karel Keesman. U weet het dus, voor al uw sores wende men zich tot Karel ! (Is ie blij mee, want hij is toch met pré pensioen.) Waar in de vorige wedstrijd, tegen Caissa het middenveld voor een sterke vertoning zorgde, vertoonde deze nu enige haarscheuren. Nou zat Marijn wel tegen de hoogst gedoteerde Santpoorter, good old Jan Theodoor Burggraaf. Het waren metname de topborden Dennis en Kasper en de beide invallers Rick en Lucas, net terug from Brasil, die voor de beslissende voorsprong zorgden. De enige onbesliste partij was die van Mats, die misschien nog enige Leuvense vermoeidheid van zich af moest schudden.

Heerhugowaard dus op 4 matchpunten samen met Opening, dat een ruime overwinning wist te behalen op Boven IJ. Dit team had een gemiddelde rating van 1850, maar kwam met een man tekort opdraven. En vergis U niet in de kracht van Opening, de gemiddelde Elo's vertonen 1775, maar deze wordt sterk omlaag gehaald door jongeling Guido van Hesselingen, maar die heeft intussen wel 1,5 punt achter zijn naam staan. Hein schijnt een beetje uit vorm te zijn. Ook deze Leuvenganger moest nog wat Leffe uit het lijf kwijt en was de enige bij Opening met een negatieve score.

Eind van de maand spelen we thuis tegen Combiteam KL 2. Dit team staat thans onderaan met slechts 5,5 bordpunt, maar zeker niet onderschatten. En dan krijgen we op 18 december de "big clash" oftewel de derby tegen Opeening '64. We zullen alle registers open moeten trekken en hopelijk is Hein nog steeds een beetje uit vorm.

was getekend El Canino

Scorebordjournalistiek!

In werkelijkheid was Mats juist de held van het team door met zijn plusremise de beslissende 4,5 binnen te hengelen.

Hallo allen,

Dat is mooi om te horen. Maar ja, vergeet niet dat hij twee weken België heeft leeg gedronken !!
(lol)

Ik zal in een vol verslag Mats zijn naam in ere herstellen ;)