De eerste schermutseldingen

De kop is er af. De eerste zetten zijn gespeeld in het nieuwe seizoen. Sommigen hadden zich gedurende de zomer in vorm gehouden (?) door deelname aan toernooien in den lande… BDO, Spachess, NK Dieren, noem maar op. Anderen, “3 maanden geen stuk aangeraakt” (Adri Maijers) “Behalve mijn vrouw”. (glimlach) Heeft iemand nog zin in een koophuis op het eiland ? Op schootsafstand van de speelzaal, of een leuk 2e huisje in Turkije ? Men wende zich tot Adri, hij heeft er een paar in de aanbieding. Overigens, de afstand Turkije – speelzaal is iets groter. Dan moet U wel vroeg van huis gaan !!

Vliegende start van Peter Hoekstra. 2 uit 2 evenals overigens Bert van Brenk, “ik weet niet wat me overkomt”. In de eerste versloeg Bert, Gerard Groenveld (teveel bezig met zijn waterfiets misschien) en in de 2e moest de jonge Wessel eraan geloven. Gerard Groenveld ging ook in zijn 2e partij de befaamde B-berg op. Mats Bakker toverde aan het slot een mooie matcombinatie uit de hoge hoed. Gerrit herstelde zich in de 2e ronde (hij mocht het spits afbijten tegen Peter) door een leerzame partij te winnen van mede Dierenganger William Thomson. Een dubbeltoreneindspel kwam op het bord, met alle 8 pionnen er nog op. Dat zie je niet vaak !! Soms is schaken te moeilijk voor ons. Karel Otto had bijna een droomstart tegen naamgenoot Keesman, maar miste ergens de winst. Karel I vertrok naar huis met een half en Karel II bleef nog tot lang na analyseren met iedereen die er maar interesse in had. ’s Anderen weeks kreeg Karel de grote wel loon naar werken. In een mooi opgezette aanvalspartij werd Siem Appelman onder de voet gelopen.

Ach, en zo is er groot verdriet en kleine vreugde tijdens de clubavonden. Jessica speelde tijdens de 2e ronde tegen kroegschaker Edwin Roemer. (broer van Emiel) Edwin moest nog wat wennen aan het tempo, met dien verstande, dat hij het wat te langzaam vond gaan. Het werd over en weer geen vlekkeloze partij, maar wel gedecideerd door onze filosofe en nieuw bestuurslid, gewonnen. Nog enkele grappige momenten uit de 2e ronde. Wim Groot speelt tegen Anton Molenaar op een bepaald moment a3 en zoals dat bij Willem gebruikelijk is memoreert hij dit hardop, waarop Adri Maijers zich omdraait en vraagt: “Wat is er Willem ?” Nog eentje van Wim. Tegen Anton Molenaar, “Heb je al wat bedacht ?” “Niet te moeilijk hè…” Willem sleepte een verdiend halfje uit het vuur.

Eric de Jong is intussen lekker bezig. Tegen PK 2 na een lange zit, een halfje weggesleept, omdat hij het eindspel met paard en een pion minder, actiever speelde dan naamgenoot schrijver d6. In de 2e ronde meende Peter Wuis een stukwinst combi te hebben, maar helaas gooide, de befaamde tussenzet hier roet in het eten. Geen stuk voor, maar een stuk achter…. Stukken in de doos.

Tenslotte op zondagmorgen nog even kijken wat het eerste team heeft gedaan. Pollens 4-4 tegen Aalsmeer meer Colin op het eerste bord. Startend met een halve misser. We zullen het hoe en waarom wel te horen krijgen via een verslag van JP of de grote G. Kon nog wel eens een lastig seizoen worden. Maar er zijn meer verrassingen. Het op papier sterke Witte Paard 1 (met Chris de Saegher op 3) gaat met 5-3 het schip in tegen promovendus Kijk Uit.

Tot de volgende schermutselding. Pietbull