Donderslagen 3

Moet natuurlijk even iets rechtzetten. Onze jongens (Veteranen) doen ijverig mee in Hoorn en daarvan wilde ik in de vorige donderslag een link plaatsen, maar…. Zoals dat wel vaker gaat in de haast vergeten, dus… Hierbij de link: http://www.nhsb.nl/index.php en dan vinden jullie de kolommen met nieuws…

Gaan we over naar donderdag de 14e. Bezoek van het Hoornse Caissa en wel team 5 voor de laatste wedstrijd tegen ons 4e. Halverwege de avond zag het er gunstig uit, want we hadden een 3 ½ - 2 ½ voorsprong genomen, mede door een vlotte overwinning van Carlo Oud en 2 knappe prestaties van nestor Willem Groot en junior Sandra Keetman.

Het bleek toch niet voldoende voor de winst, want de twee resterende partijen, die van Auke Nicolai en Ronald van Ewijk, gingen verloren met als gevolg een nipte nederlaag met 3 ½ - 4 ½ . Alle teams op Heerhugowaard 1 na zijn nu uitgespeeld. Heerhugowaard 4 eindigde voorlaatste in de 4e klasse B en volgens mij kan dat beter….. (volgend seizoen).

Intern iets van 15 partijen met een aantal fikse verrassingen. Nico Duin heeft het ook al niet zo begrepen op dat tempo van een uur. Het wordt door hem smalend `rapid´ genoemd, maar dat is het natuurlijk niet. PSV staat intussen 2-0 voor en Bert van Brenk blijkt het vluggeren nog niet verleerd. Karel Keesman is nog niet geheel over zijn dip heen en Gerrit verstevigt zijn eerste plaats. Tjibbe op fiets, fietst Nico Dekker (ook op fiets) van het bord en Tjerk Voskuil kan sinds tijen eens winnen van Siem Appelman. Na een lange zit verslaat William Thomson, Chris Holdorp, moet JP de nul accepteren tegen Johannes Wester en verliest Martijn Aartsen (sinds kort bewoner, samen met Jessica, van de Schilderswijk) in een zeer op en neer gaande partij van René Blokker. Was echt een smerige truc van René. Aftrekschaak met koning komt weinig voor, maar in deze partij was het meteen beslissend.

Lange zit ook bij Jan Blom, tegen Gerard Groenveld. Jan was niet bij de les, want in gedachten zat hij nog op het dak bij Carola Groen…. (de TV Makelaar…) En tenslotte de sensatie van de avond, de overwinning van Mats Bakker op Maarten de Haas. Was weinig op af te dingen. Ik denk dat Mats per seizoen 150 tot 200 Elo punten sterker wordt. Als hij dat 5 seizoenen volhoudt is hij Grootmeester !!

PSV staat intussen weer gelijk, 2-2 en met het Nederlandse voetbal zal het wel nooit wat worden, ondanks Cruyff, die onverbeterlijk beter is. Praten ze bij jullie ook zo vaak op TV over voetbal. Voetbalouwehoeren noemen we dat. Ga tomaten planten, sukkels…

Volgende week snelschaken om de J.Sturmtrophee… wie heb die ook alweer… ?

Don4Dia1.pngGoed nu de plofmat van Willem Groot tegen Gerard v.d. Hoff (familie van Maikel ??) van Caissa. Kijk en geniet mee….
Vanuit een Siciliaan ? is de volgende stelling ontstaan en wit (v.d. Hoff) zit in een soort van tempodwang, want echt goede zetten zijn bijna niet meer voorradig. Vandaar dat het na zijn zet ook ineens volledig mis was….. Wit speelde Pf3 ? en werd middels Pb3 mat in 1 gezet……Nogmaals erg veel goede zetten waren schaars bij wit. Zwart dreigt te slaan op e4 en na het logische Lg2, komen zetten als b3 of bxa3 in aanmerking. Zwart staat perfect. Mooi werk Willem !!

 

Niets meer te liegen meneer Rabbit ?!

Tot de volgende donderslag…

Pietbull