De Capibara's slaan toe

Onder het goedkeurend en toeziend oog van Opper Capibara Lucas Oliveira verzamelden 6 Waardse schakers zich in het Wijkcentrum Overdie voor een wedstrijd tegen De Waagtoren N4. Bij absentie van de Capibara's Bakker en Asoév, traden Maarten de Haas en Kasper v.d. Meulen op als betrouwbare invallers.

Na een openingswoord van Peter van Diepen werden rond 8 uur de klokken aan en in werking gezet. Team Capibara Oliveira gaf een minder goed voorbeeld, door in een Konings-Indiër tegen Theo de Bruijn, wat ziet die man toch altijd bruin, een pion te verspelen. Zwart had daarna weinig om voor te vechten, maar wit meende ook weinig te hebben. Zo werd om kwart over 9 tot remise besloten. Dat was overigens niet de eerste uitslag. Die kwam op naam van Gerard Capibara Reijnen, die om 10 over 9 de koning moest omleggen tegen Ronald Kamps. Kijk, dat Ronald ietsje sterker is ala, maar dan toch maar de volle bedenktijd nemen. De laatste tijd maken ze bij N2 er ook zo een potje van. We noemen geen namen, om steniging en met pek insmeren te voorkomen.

Op de overige vier borden werd verwoed gestreden. Tom Lambooij kwam zeer matig uit de opening, maar gaande de partij kwam Tom er steeds beter voor te staan. Maarten kreeg met zwart weining poot aan de grond tegen Nico Mak. Hij had alleen wat ruimte voordeel op de damevleugel. Kasper maakt er een gewoonte van om zeer veel bedenktijd te souperen. Hij had steeds enig voordeel met wit, maar wilde graag via een koningsaanval het punt binnen brengen.

Piet M. Capibara speelde een merkwaardige partij tegen teamleider Peter van Diepen. Deze had bij binnenkomst nog gememoreerd aan de eerste partij die zij ooit speelden. Dat was op het Lasker-toernooi in Uitgeest. Peter wist nog dat hij die gewonnen had en dat hij daar apetrots op was. Ook hier een Konings-Indiër met een vroegtijdig c5 van zwart hetgeen neer kwam op een gambiet ! Wit (Piet) behield steeds zijn pion voorsprong, maar dreiging van binnenvallende paarden en het probleem van de ontwikkeling van zijn koningsvleugel, zorgden ervoor dat hij geen duidelijk voordeel kon krijgen. Na algehele afruil van stukken, remise. Opvallend was wel dat zwart, wit vier maal schaak wist te zetten en daar stond 0 tegenover bij wit.

Ook bij Nico Mak en Maarten de Haas werd de vrede getekend. De mannen hadden tenslotte op woensdag nog weer een veteranenpartij voor de boeg en een beetje energie sparen is dan nooit weg. De wedstrijd werd tenslotte voor Heerhugowaard ten gunste beslist aan de borden 1 en 6. Kasper wist in tijdnood toch de beslissende koningsaanval op touw te zetten en Tom wist zich door het moeras van sluipschutster Rosa Leek naar materiaalwinst te manouevreren. Kortom de winst, 2,5 - 3,5 was binnen. Klasse Tom en Kasper.

was getekend Piet Capibara

Wij zijn de beste capibaras!