Klein Tata Steel in Heerhugowaard

Donderdag 12 mei

Na geholpen te hebben bij de jeugd komen al snel onze eerste gasten uit Wijk aan Zee binnen. Ze worden verwelkomd en naar de tafels die al klaarstonden gewezen. Toen iedereen eenmaal op zijn of haar plek zat werd er om stilte gevraagd en begonnen de partijen. Zelf moest ik tegen Meneer W. Vos en met een externe rating van 1600+ kan je wel raden dan ik mijn handen vol had aan hem.

Al snel genoeg werden partijen om mij heen uitgespeeld. Piet Manni met een interessante remise. Henk de Waal jammer genoeg verloren en Ilse Brans gewonnen. Zelf had ik niet vaak bij mijn teamgenoten kunnen kijken, maar wanneer ik het kon zag ik nog geen eind in zicht.

Nadat de bovenstaande partijen bekend waren bij ons en onze tegenstander ging er toch wat druk van mijn schouders, maar dom genoeg ook een stuk van mij van het bord. Daar baal je dan even van zeg. Pak de rust en pak wat je pakken kan van je eigen blunder. B-lijn openen voor mijn toren en maak het mijn stuk waarmee ik het maak of breek. Druk opvoeren en ondertussen iets meer tijd hebben om bij mijn buurman Roy Rietbergen op bord 1 te kijken, want dat zag er interessant uit.

Met opgevoerde druk op eigen bord uiteindelijk teruggevochten tot iets dat, ondanks nog steeds dat stuk achter, eruit zag als een remise. Ik geef schaak met mijn toren op de B-lijn, bied remise aan en hij weigert mijn aanbod en gooit zijn koning op de H-lijn. Geschokt door het geweigerde aanbod begin ik te kijken wat hij nog achter de hand kan hebben of wat ik misschien nog bij mezelf over het hoofd heb gezien. Geen dreigingen richting mij die ik niet kan oplossen zolang mijn toren op de B-lijn zijn torens passief lijkt te houden en dan zie ik het. De zet die mij uiteindelijk de overwinning zou geven: g5. Schouders eronder en afmaken deze partij.

Ondertussen naast mij begint het er slechter uit te zien. Ook Richard lijkt op remise uit te lopen. Een paar zetten later wordt inderdaad mij de hand uitgereikt en word ik gefeliciteerd met de winst. Deze externe overwinning kon ik wel even goed gebruiken. Met 2,5-1,5 hoop ik dat nu de druk die mijn teamgenoten zouden kunnen hebben minder wordt. Roy staat uiteindelijk slechter en Richard lijkt in tijdsnood te raken. Uiteindelijk door een giftig pionnetje wint Richard zijn partij en Roy verliest helaas. Maar met 3,5-2,5 houden we de winst wel in Heerhugowaard.

Extra informatie: Dit was mijn eerste keer dat ik wat deel op de site. Mocht je punten of kritiek hebben laat het dan gerust weten. Dit was afgelopen donderdagavond door mijn ogen, en dus met mijn meningen en hoe ik partijen op dat moment zie.

Reacties

Kijk we hebben er weer een schrijver bij op de site ! Top John !! Misschien is het een idee om tijdens zo'n externe wedstrijd een foto'tje te maken of te laten maken. Dan kan je die toevoegen aan je verslag.

Groet Piet en Keep Up The Good Work

Superleuk, John, om op deze manier de externe wedstrijd her te beleven.

En daarnaast natuurlijk een geweldige topprestatie geleverd door het N2-team. Gefeliciteerd! Als absolute underdog zijn jullie dit seizoen op de 3e plek geëindigd. Wie had dat vooraf durven hopen? Extra kudos aan Richard en Ilse met beiden 3 uit 5 en een fantastische TPR.