Geslaagde sponsortocht

Rond tien uur (zaterdag 11 juni) verzamelden honderden fietsers zich bij de kerncentrale aan de Oosttangent. Een bont gezelschap ! Bij de deelnemers van de Schaakvereniging sprong vooral Robbert (met dubbel B) van Doorn eruit. Hij had voor de verandering zijn replica van de fiets waarmee Fausto Coppi in 1953 de Tour de France won, te voorschijn gehaald. Overigens had die van Coppi maar 12 versnellingen, die van Robbert maar liefst 19. Ook zijn fel kleurde blauwe valhelm trok meteen de aandacht. Bij het startschot was hij snel vertrokken en we hebben hem dan ook niet meer terug gezien.

Ook de fiets van Dennis Zijp mocht er wezen. Een oer degelijke herenfiets met bak voorop. Als je daarmee Warschau binnenrijdt, denken de Polen meteen dat de Russen binnenvallen. En dan was er natuurlijk nog Gerard Reijnen met zijn altoos vladderende fietstassen.

Meteen na de start ging het al mis want Piet Konijn reed tegen een paaltje op dat midden op het fietspad stond. Welke onverlaat zet er nu een paaltje midden op het fietspad ? Zijn ze nu helemaal niet goed snik bij de gemeente. Afijn de schade bleek mee te vallen want na enig gesloop van de kapotte kettingkast, bleek alles nog te draaien en kon Piet, die inmiddels de bijnaam "Piet Paaltjens" had gekregen, de tocht voortzetten.

Na een plezierige tocht, tegen de zon, maar voor de wind bereikten we het schilderachtige Oterleek. Ooit woonde hier Wout v.d. Pol een oud voorzitter van onze club. Op 't Venje 9 hebben we nog wel eens "brievenbus" gezongen, zwart nacht, maar Wout deed niet open. Nu nog even over de verschillende "wielertechnieken". Rob van Dijk reed op een soort van mountain-bike want dat doet hem het meest aan een motor denken. Hans van Koningsbruggen en Rens Rensen draaien allebei een klein verzet. Zelfs voor de wind. Hier zijn duidelijk twee goeie klimmers aan het werk. Eric de Jong zit relaxed achterover op zijn fiets. Hij rijdt niet alleen de 31 kilometer van de tocht, maar ook nog eens 7 kilometer heen en 7 kilometer terug naar Obdam. Dat maakt toch mooi 45 k.emmetjes. Bij Ossa aan de Westdijk drinken we een bak slobber, laten onze kaart voor de 2e keer afstempelen en peuzelen we een banaan of een gevulde koek.

Via de Westdijk en de Vork komen we op de Middenweg terecht en worden we richting Molenweg gestuurd. Die is lekker voor de wind, maar het wordt buffelen geblazen als we op de kale Plempdijk terecht komen. Afijn na nog een aantal kilometers bereiken we weer ons vertrekpunt en kunnen we onze kaart inleveren. Tenslotte valt er nog één incident te melden: de penningmeester van de damclub werd op de Huygendijk afgesneden en belandde meedogenloos in de plomp. Het is onbekend wie de dader was, maar hij schijnt gekleed te zijn geweest in een opvallende groene jas met gele pet.

was getekend Piet Paaltjens

Reacties

Is er nou niemand die reageert ? Fausto Coppi won in 1953 helemaal niet de Tour de France. Weten jullie wie wel won ?
Reageer dan !!

En heeft U wel eens een racefiets gezien met 19 versnellingen ?!