Snelle Donderslagen

En zo hadden we op de donderdag voor Pasen weer ons traditionele snelschaken. Een vak apart. De kunst is 1) Zo weinig mogelijk bedenktijd gebruiken. 2) Zo efficiënt mogelijk te spelen. 3)Je tegenstander in tijdnood laten komen….

Makkelijker gezegd dan gedaan !! Lukte het me de ene keer een knappe partij te spelen. De volgende was weer een volmaakt misbaksel. (Leuke tegenstelling…) De uitschieters waren wel de nullen tegen Willem Driessen. In de voorronden liet ik een mooie stelling vastlopen en werd vervolgens kundig weggetikt. Maar wat me in de 6 kamp overkwam… Pric met het klassieke Lxf7+ en Kxf7 gevolgd door Pg5+. Ik stond geloof ik op zet 8 mat. Kortom niet om over naar huis te schrijven. Dat hadden meer spelers. Eric de Jong klaagde steen aan been, Oscar van Ewijk was lang niet te spreken over zijn spel. En Alex, de man die altijd als een raket uit de startblokken schiet… Hij eindigde in de finale zeskamp op een teleurstellende 4e plaats. 6 eieren waren zijn deel. Toch zit die snelschaaktitel er aan te komen voor de grote A. , maar ja je moet wel snel zijn want onze uiteindelijk kampioen, Dennis Keetman is nog maar steeds 14 jaar. (Augustus wordt hij 15) Al met al is Dennis de jongste snelschaakkampioen van de club en onttroont daarmee Martijn van Hout, die (twee jaar geleden ?) de titel voor zich opeiste.

Wat cijfertjes materiaal voor de liefhebbers is HIER  te vinden